En Viking-spiller ble natt til mandag lagt i jern av politiet da han var på byen. Foto: Privat
En Viking-spiller ble natt til mandag lagt i jern av politiet da han var på byen. Foto: Privat

Viking skal komme til bunns i påstandene om dårlig drikkekultur

– Vi vil ikke ha det slik at spillerne går ut anonymt i media før de tar ting opp internt, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at en Viking-spiller ble fotografert med håndjern på byen i Stavanger natt til mandag, som Dagbladet omtalte tirsdag, gikk en anonym Viking-spiller ut i avisen og slo alarm om en uheldig drikkekultur i klubben.

– Når folk kommer sløve på trening, blir det et problem. Vi har klare retningslinjer å forholde oss til, men etter ferien er jeg sikker på at enkelte ansikter har blitt sett ute på byen oftere enn nødvendig, sa spilleren til Dagbladet.

Nå blir det spillermøte i Stavanger-klubben, som VG meldte onsdag.

– Må ta det med en gang

Det bekrefter administrerende direktør Arne Larsen Økland til TV 2.

– Det er naturlig at slike påstander diskuteres med spillerne, og når slike påstander kommer opp må vi ta det med en gang, sier han.

– Siden påstandene kommer anonymt har jeg ikke lyst å si så mye om dem, men jeg kjenner meg ikke igjen i dem. Jeg har vondt for å forstå at man har en drikkeukultur for å si det på den måten.

Viking har ingen faste regler for hvordan spillere skal forholde seg til alkohol, men snakker jevnlig med spillere om viktige parametre for prestasjoner.

Som søvn, kosthold og alkohol.

Mener det burde blitt tatt opp internt

Økland er skuffet over at en spiller anonymt har valgt å gå ut i media med tankene sine.

– Jeg er ikke vant med at ting foregår på den måten. Det er ikke slik vi vil ha det, vi vil ha høy takhøyde i Viking, sier Økland.

– Er man uenig i noe, så har man rett og plikt til å ta det opp internt i klubben - og man skal ikke ta det opp i media før man har gjort det.

Hendelsen som forårsaket utspillet, da en spiller ble lagt i bakken og påført håndjern utenfor et utested i Stavanger, vil ikke få direkte etterspill.

Viking-spilleren skal ha stått i en kø der det oppstod litt knuffing før han dyttet borti en vakt, som derpå la han i bakken inntil politiet ankom.

Spilleren fikk gå etter å ha forklart seg til politiet.

– Tilbakemeldingen jeg har fått er at spilleren ikke var særlig beruset. Det var et uhell, og sånn sett en ikke-sak, sier Arne Larsen Økland.