Hjemmesmell i Mesterliga-kvaliken for Godset

Mesterliga-drømmen henger i en tynn tråd etter første kamp.

MÅLSCOREREN: Steauas Gabriel Iancu, her i duell med Strømsgodsets Marius Christopher Høibråten, scoret kampens eneste mål. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Strømsgodset herjet med Steaua Bucuresti i 1. omgang, men sløste vekk store sjanser. Det ble kostbart for SIF, som får en bortimot umulig oppgave etter 0-1-tapet hjemme onsdag.

Der Strømsgodset misbrukte sjansene, var Steaua langt mer effektive. Gabriel Iancu utnyttet et gavmildt hjemmeforsvar hvor Marius Høibråten ikke var helt på alerten, og alene med Adam Larsen Kwarasey lobbet han enkelt inn 0-1 over SIF-keeperen fire minutter etter pause.

Deretter overtok rumenerne fullstendig kontrollen på Gamle Gress. Plutselig ga SIF bort rom og ball, men verken Alexandru Chpciu eller Iasmin Latovlevici maktet å utnytte feil hos hjemmelaget. Øyvind Storflor og Thomas Sørum kom til sene muligheter for å sikre 1-1, men Godset måtte se seg slått i solskinnet.

Og faktisk var det nærmere 0-2 da innbytter Robert Valceanu utrolig nok feilet alene med Kwarasey på overtid.

Kokte på Marienlyst

Det kokte på Marienlyst stadion da Godset var tilbake i den gjeveste europacupen for første siden 1971. Den gangen ble Arsenal for sterk. Riktignok var det «bare» snakk om kvalifisering til mesterligaen nå, men for SIF-supporterne var det svært spesielt å høre mesterligahymnen.

Strømsgodset tok tak i kampen umiddelbart. Steaua, som ifølge ekspertene er svekket fra forrige sesong, ble presset bakover. Med fint ballspill dominerte vertene, men innleggene og avslutningene ble for svake. Flamur Kastrati var nær 1-0 etter 16 minutter, mens nyinnkjøpte Marvin Ogunjimi heller ikke maktet å score etter en kort cornervariant etter drøye halvtimen.

Svak kvalikstart også for Hareide

Malmö greide bare 0-0 hjemme mot latviske Ventspils i sin første kvalifiseringskamp til mesterligaen i fotball.

Dermed har Åge Hareides svenske serieleder et skuffende dårlig utgangspunkt i kampen om å ta seg videre til den tredje av fire kvalifiseringsrunder.

Det kunne vært enda dårligere. Rett etter pause kom Ventspils til kampens største sjanse. Ahmed Abdultaofik skjøt i innsiden av stolpen etter veggspill med Ndue Mujeci. Ballen rullet langs streken bak Robin Olsen, men gikk ikke inn.

Ellers lå Ventspils dypt på banen og forsvarte seg med dyktighet. Malmö viste verken god nok presisjon eller stor nok oppfinnsomhet til å ta seg gjennom.

Største sjanse kom til Markus Rosenberg, men han headet rett på keeper.

Malmö spiller returkamp i Latvia neste onsdag og må heve seg om laget skal få spille mer europacupfotball denne sesongen.