Sagan kastet sykkelen i ren frustrasjon

Peter Sagan hadde lyst til å vinne på bursdagen til kjæresten sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oyonnax (TV 2): Det grønne Cannondale-toget hadde et jerngrep om dagens etappe helt til det virkelig gjaldt. Som så mange ganger før denne Touren måtte Peter Sagan klare seg på egenhånd i avslutningen. Det endte med en skuffende 9. plass for mannen i grønn trøye. 

Da han kom til lagbussen etter etappen kastet han sykkelen sin vekk i frustrasjon. 24-åringen innrømmer at mangelen på seier begynner å bli frustrerende.

– Jeg begynner å bli lei av alle andreplassene, men hver dag er tøff fordi alle kjenner meg, sier Sagan.

Kjæresten hadde bursdag

Etter elleve etapper har Sagan sju plasseringer blant de fem beste. Tre andreplasser er de beste plasseringene til slovaken.

I dag var det spesielt viktig for slovaken å vinne.

– Jeg ønsket å vinne, for det er bursdagen til kjæresten min. Men jeg fikk blomster for den grønne trøyen, og de kan jeg gi til henne, smiler Sagan.

Johan Kaggestad skjønner at Sagan er frustrert. 

– Det skjønner jeg godt. Det eneste som teller for ham nå er etappeseirer. Sagan er en vinner. Det er ille for ham ikke å vinne sykkelritt. Han var kjempeskuffet. Cannondale må sette seg ned å se hva de kan gjøre for ikke å slite ut alle utøverne sine, sier Kaggestad.

– Mangler en lagkamerat

Cannondale kjørte hardt i front av hovedfeltet for å taue inn utbrytere før den siste utforkjøringen, men da Tony Gallopin rykket hadde ikke Sagan noe å svare med.

– Han mangler en lagkamerat som kan trekke ham opp i finalen. Cannondale gjør en formidabel jobb underveis, men de er ikke sterke nok til å ha med en ekstra mann i finalen. De andre rytterne vet at Sagan er sterkest i spurten. Derfor vil de ikke trekke ham opp. Han er i dødens posisjon hver gang han kommer inn på oppløpet alene, sier Kaggestad.

Sykkeleksperten tror ikke det vil lykkes for Sagan i morgen heller. 

– Han er nær, men samtidig langt i fra. Han har ingen mottaktikk mot det de andre gjør. Om en rytter går, så ser alle de andre på Sagan. Det er han som må tette lukene, sier Kaggestad.