I TRØBBEL: Viking-trener Kjell Jonevret under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann på Viking stadion. 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
I TRØBBEL: Viking-trener Kjell Jonevret under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Jonevret: – Vanskelig å tro at en spiller har sagt det som står der

Viking-treneren stiller seg uforstående til påstanden om en uheldig drikkekultur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag tok Viking opp problemstillingen med drikkekulturen i klubben etter at en anonym spiller stod frem i Dagbladet og hevdet den var dårlig - og at spillerne møtte opp sløve på trening.

Det er ikke en beskrivelse spillergruppen kjenner seg igjen i, skal vi tro trener Kjell Jonevret.

– Både spillere og ledere i klubben er overrasket over påstandene. Dette er ikke noe vi oppfatter som et problem, og det har vi heller ikke i min tid i klubben, sier Jonevret til TV 2.

– Jeg kan huske to episoder der noen kom sløve på trening, den ene på 18.mai i fjor, men ingen av spillerne er i klubben lenger.

– Vi har flere problemer

Påstandene kom etter at en spiller ble fotografert påført håndjern av politiet natt til mandag, og det ble antydet at alkoholforbruket var en av grunnene til at Vikings formutvikling går feil vei.

– Det er klart det er mange her som er bekymret, og vi har flere problemer. Vi scorer for lite for eksempel, sier Jonevret.

Han stiller seg uforstående til en del av det som blir gjengitt i det anonyme spillerintervjuet.

Blant annet at spillere var på byen både lørdag og søndag. Søndagen endte en Viking-spiller opp i politiets håndjern etter knuffing i køen, noe som var bakgrunnen til at saken i det hele tatt kom.

– Et par spillere fikk lov av meg til å treffe en gammel kompis, men de var tilbake etter halvannen time. Det kaller ikke jeg å gå byen, sier Jonevret.

– Jeg har vanskelig for å tro at en spiller har sagt det som står der. Jeg har konfrontert noen spillere som det kunne tenkes å være, men de har benektet. Spillergruppen sier også at de ikke har kjennskap til det.

– Tror du sitatene er fabrikkert?

– Nei, det kan jeg ikke tro. Jeg anklager ingen for å dikte dem opp, men vi kjenner oss ikke igjen i dem. Vi er mange ledere i klubben som har jobbet i klubben i veldig mange år, og jeg har jobbet med elitelag i 20 år. Dette er en av de absolutt beste spillergruppene jeg har hatt når det kommer til slike ting som dette. Om man ikke er sjokkert, så er man i alle fall veldig overrasket.

– Hva tenker du om at en spiller går ut anonymt på denne måten?

– Det er selvsagt ikke godkjent oppførsel. I vår gruppe har vi hatt som mål å ha det høyt under taket. Vi har hatt profesjonell hjelp til å jobbe med verdier, og alle i laget har blitt flinke til å jobbe med hverandre. Vi skulle helst ha sett at dette ble tatt internt i tilfelle, ut av lojalitet.

Administrerende direktør i Viking Arne Larsen Økland likte heller ikke at en spiller gikk ut i media.

– Er man uenig i noe, så har man rett og plikt til å ta det opp internt i klubben - og man skal ikke ta det opp i media før man har gjort det.

En ikke-sak

Ifølge Jonevret har dette aldri vært en sak for dem.

– Jeg fikk et spørsmål om vi ville legge saken død nå. Det er vanskelig å svare på, for oss har dette aldri vært en sak. Det er selvsagt ikke bra at ting som dette blir slått opp, men jeg kan ikke gjøre noe med det - jeg er bare en enkel fotballtrener.

Søndag tar Viking i mot Lillestrøm hjemme i Stavanger.

Der ønsker den svenske treneren å snu skuten som har fått et par skudd for baugen.

– Her på huset fokuserer vi nå på Lillestrøm, avslutter Jonevret.