– Jeg kommer til å krasje. Shit! Det er en dame i veien!

Michele Scarponi rakk å rope «hei, frøken!» før han smalt inn i tilskuer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tiende Tour de France-etappen var proppet full av dramatikk, og det var ikke bare Alberto Contador som var involvert i velt av det dramatiske slaget.

Mot slutten av etappen mistet Astanas Michele Scarponi kontrollen på sykkelen i en sving og kjørte rett inn i en kvinnelig tilskuer og veltet.

Til lagets nettsider forteller han hva som gikk gjennom hodet hans da det gikk galt.

– Jeg tenkte «shit! Jeg kommer til å krasje!» Så tenkte jeg «shit! Det er en kvinne i veien!» Så ropte jeg «hei, frøken!»

Da var det allerede for sent for italieneren. Se krasjen i videovinduet øverst!

Kjørte seg opp og hjalp Nibali til seier

Det hele så fryktelig dramatisk ut, men utrolig nok kom Scarponi uskadd fra hendelsen og kom seg raskt på sykkelen.

Deretter kjørte han inn feltet han satt i sammen med lagkamerat Vincenzo Nibali, og hjalp ham i den siste klatringen. Det endte med at Nibali angrep konkurrentene, vant etappen og tok tilbake den gule ledertrøyen.

Satt tolv minutter i ambulansen før han fortsatte

En annen som krasjet stygt var Netapp-Enduras Tiago Machado. Han og lagkamerat Andreas Schillinger kom i mål 43 minutter og seks sekunder bak Nibali, og var egentlig ute av Tour de France fordi de ikke klarte tidslimiten.

Juryen besluttet imidlertid å vise nåde, så Machado får lov til å forsette. Årsaken er at han skal ha tilbrakt hele tolv minutter i en ambulanse før han bestemte seg for å fortsette.

– Vi er veldig glade for at våre gutter fremdeles er med i rittet. Tiagos krasj er et mysterium for oss. Han krasjet da han var alene, og så stygt at han ønsket å bryte rittet. Han satt i ambulansen og vi hadde pakket tingene hans. Så ville han fortsette. Det var en vanskelige beslutning for oss. Skulle vi la en annen rytter vente på ham, selv om de virket usannsynlig at de ville rekke tidslimiten med over 100 kilometer igjen? spør Netapp-Endura-sjef Enrico Poitschken når han omtaler episoden til lagets nettsider.

– Heldige med juryen

Schillinger ble mannen de valgte å «ofre».

– Vi bestemte oss for å prøve, og var heldige at rittjuryen bestemte seg for å gjøre det de gjorde. Touren er som regel veldig streng på dette, men kanskje det som har skjedd de siste dagene ledet dem til å trekke i vår retning, sier Netapp-Endura-sjef Enrico Poitschke til lagets nettsider.

Han tror Machado kommer til å fortsette når Touren tråkkes i gang igjen onsdag.

– Jeg tror ikke han har noen brudd, så han kan fortsette. Men han har mange skrubbsår, og de er ikke lette å ha med å gjøre. Men han kom seg gjennom, så jeg er sikker på at han vil starte den 11. etappen, sier Poitschke.