Boko Haram-lederens frekke hån av «Bring back our girls»-kampanjen

I en ny video repeterer Boko Haram-leder Abubakar Shekau kravet til Nigerias president om å løslate arresterte medlemmer av gruppa. Samtidig fnyser han av «Bring back our girls»-kampanjen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en ny video nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, både synger og ler Boko Haram-leder Abubakar Shekau til kamera, med flere væpnede medlemmer av gruppen i bakgrunnen. 

Igjen ber han Nigerias president, Goodluck Jonathan, løslate arresterte opprørere i bytte mot de over 200 skolejentene som ble kidnappet av terrorgruppen for over tre måneder siden. 

«Bring back our army»

I videoen gjør terrorlederen narr av den internasjonale kampanjen for løslatelse av skolejentene, «Bring back our girls».

– Dere sier «Bring back our girls». Da sier vi «Bring back our army». 

Se videoen øverst i saken!

I tillegg kaller han presidenten i Nigeria for en løgner fordi han forholder seg til grunnloven i Nigeria. 

– Jeg leser koranen og jeg følger koranen, sier Shekau. 

Støtte fra Taliban-offeret Malala

De over 200 skolejentene har snart vært holdt i fangenskap i 100 dager. Det har skapt sterke reaksjoner fra det internasjonale samfunnet. 

Denne uken er også utdanningsaktivisten Malala Yousafzai (17) i Nigeria, hvor hun blant annet blant annet møtte noen av jentene som har klart å flykte fra Boko Haram. 

Den pakistanske jenta, som var i Norge i juni, ble verdenskjent etter hun ble skutt i hodet av Taliban i oktober 2012. Malala overlevde og flyttet til England og har siden kjempet for barns rett til utdannelse. 

Under sitt besøk ba 17-åringen Nigerias president om å møte foreldrene til de bortførte jentene og hun etterlyste mer handlekraft.