Sjekk hva Åge (15) plutselig møtte på i sommerferien

- Dette var mer enn jeg våget å håpe på.

Denne BMWen er på testkjøring i Sierra Nevada - og det har familien Ringlund Dolvik dokumentert. Men BMW var ikke de eneste som brukte fjellveiene som testbane denne dagen. Alle foto: Åge Ringlund Dolvik.
Denne BMWen er på testkjøring i Sierra Nevada - og det har familien Ringlund Dolvik dokumentert. Men BMW var ikke de eneste som brukte fjellveiene som testbane denne dagen. Alle foto: Åge Ringlund Dolvik.

Bilprodusentene er vanligvis veldig nøye med å holde nye modeller hemmelig, helt fram til de er helt klare for lansering. Ikke minst gjelder dette utseendet.

Men siden de jo må kjøres for å finne ut om alt fungerer som det skal, blir det nødvendigvis noen turer ut på veiene også. Da brukes det ulike former for kamuflasje, enten det er folie med rart mønster på eller rett og slett styling som skjuler det som er under. 

Det er ikke så ofte en møter på slike biler - men da familien Ringlund Dolvik skulle på ferie i den spanske fjellkjeden Sierra Nevada fikk de en opplevelse de ikke hadde forventet.

Les også: Joakim fisket fram mobilen da han så denne

Testbiler - i lange baner

Åge er en av sønnene i huset og en bilentusiast. Og ettersom tanten de skulle besøke hadde fortalt at BMW hadde testet biler i fjellområdene i fjor, var det et tynt håp om å kunne oppleve noe lignende nå.

Han fikk imidlertid mer enn han hadde våget å håpe på.

Etter å ha rotet med å komme oss ut av byen Granada klatret vi oss opp langs fine veier høydemeter etter høydemeter. Da vi var omtrent halvveis til dit vi skulle dukket det plutselig opp en halvveis kamuflert BMW. Vi stoppet ved et lite museum og lot den passere. Og det var jo litt kult at vi skulle få se den ene der, forteller Åge.

Men det er altså mer i vente. 

Les også: Se hva som dukket opp midt i Bodø sentrum

Tok bilder

Da familien satte seg inn i bilen og kjørte videre kom det både en Mini Cooper og en annen BMW forbi i den andre retningen - også de kamuflerte.

- På vei ned fra fjellet oppdaget broren min den ene kamuflerte BMWen gjemt bak et par trailere. Vi gikk bort og tok noen bilder - så diskret som mulig. Og da vi skulle sette oss inn i bilen rullet det inn Mercedes etter Mercedes - skikkelige dollarglis med grom lyd. To av dem hadde fått falske støtfangere utenpå de originale. Jeg så at det satt to personer i hver bil, og at de hadde en ekstra skjerm montert på dashbrodet - og alle hadde plugg i øret og ekstra antenne på bilen. 

Les også: Kamuflerte luksus-SUVer fikk problemer på Dokka

Lastebiler

Familien dro inn på en kafé langs vegkanten, og de som satt ved bordet ved siden av var testkjørere som kjørte Mini og BMWer.

Og det var ikke bare biler som ble testet - neida, en rekke splitter nye MAN lastebiler fikk også kjørt seg på fjellveiene.

- Det er tydeligvis et populært sted å teste biler, og det var artig å oppleve så mange på én og samme dag, forteller Åge entusiastisk.

Les også: Bjørn opplevde å møte en convoi at testbiler på E6