Denne bilen ser ikke akkurat ut som en superbil - men likevel er det nettopp en superbil som får unngjelde i dette dragracet ... FOTO: youtube.com
Denne bilen ser ikke akkurat ut som en superbil - men likevel er det nettopp en superbil som får unngjelde i dette dragracet ... FOTO: youtube.com

Gammel Opel får Ferrari-eieren til å måpe!

Hvis du vil vite hva en "sleeper" er - så klikk videre:

annonse
Laster inn forumet...

Når en bil ser så gammel og falleferdig ut at den knapt kan kjøres, og så viser det seg at under et falmet ytre banker det et hjerte så friskt og sterkt at det nesten sprekker - ja, da snakker vi om en sleeper.

Kort sagt - ulv i fåreklær. 

En Opel Kadett som i utgangspunktet hadde sin "glanstid" tilbake på midten av 80-tallet er utgangspunktet for en slik bil denne gangen.

Og det er ikke hvem som helst eieren velger å ydmyke på stripa...

Se video: Gammel Volvo stasjonsvogn på sportsbiljakt!

Rått parti

Tenk deg følgende syn på startstreken: Til venstre en knallrød Ferrari 458 Speciale. En av de raskeste Ferrariene som noen gang er bygget - 90 kilo lettere enn en "vanlig" 458, 605 hk og 0-100 km/t på tre sekunder blank. Det må vel kunne kalles en fullverdig superbil.

Til høyre: En sølv, loslitt Opel Kadett. Vanligvis ville resultatet blitt en så grundig grusing at Brasil sitt historiske 1-7-nederlag i VMs semifinale ville vært rene drømmen i forhold.

Men nå har det seg altså slik at akkurat denne Kadetten ikke er helt som alle andre.

Se video: Denne gamle monster-Golfen er verdens raskeste

100-200 km/t

Det har nemlig det tyske tuningfirmaet WKT sørget for. 1,6-literen er byttet ut med en toliters turbomotor, som med 2,45 bar turbotrykk byr på svimlende 685 hk.

Det gir 80-tallshelten en toppfart på 313 km/t - og minst like imponerende: 100-200 km/t på 4,57 sekunder!

Opelen er med på flere dragrace - med rullende start i 50 km/t. Og det er ikke bare Ferrari-eieren som får seg en a-ha-opplevelse. Se og nyt:

Spiller ikke klippet på mobil/lesebrett - klikk her

Se video: Svensken ligger i 260 km/t - så gir han full gass