Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg og den franske klubben Évian er enig om en overgang for Nicki Bille Nielsen, skriver rbk.no

Dansken har skrevet under kontrakten med den franske klubben, og den trer i kraft umiddelbart. Évian kom på 14. plass i Ligue 1 forrige sesong.

– Jeg er veldig fornøyd med å være her. Dette er en god mulighet for meg. Jeg pratet med Daniel Wass (dansk Evian-spiller) og andre dansker, og vi ble enige om at Évian og meg er skapt for hverandre. Dette er en ny start for meg. Dette er et perfekt sted å spille fotball og nyte familielivet. Jeg vil gi alt på banen for lagkameratene mine og klubben, sier Nielsen til sin nye klubb.

– Ikke levert all verden

TV 2-ekspert Mini mener det nå begynner å bli tynt i angrepsrekken på Lerkendal.

–Det er jo selvfølgelig et tap for klubben med tanke på at de også har solgt Chibuike. Så det begynner å bli tynt fremover på banen. Men dette er jo noe klubben har ønsket lenge. Vi har alle sett at det har vært en del aktivitet rundt han, sier Mini, som ikke er overrasket at dansken nå forsvinner fra Trondheim.

– Nicki er en fin fyr, men ser vi på hva han har levert som spiss så er det ikke all verden. I tillegg har det vært mye å ta tak i utenfor banen som klubben nok ikke hadde regnet med.

Utenomsportslig bråk

Nielsen ankom Rosenborg før forrige sesong, og har markert seg vel så mye for det utenomsportslige som det sportslige. 

På 50 obligatoriske kamper for RBK har han scoret  24 mål, men har også markert seg ved å rive RBK-drakten i filler, han har havnet i fyllearresten og er nylig blitt tiltalt for vold mot politiet etter å ha blitt arrestert i København i april.