– Jeg ser på resten av sesongen som truet

Alberto Contador møtte pressen etter mandagens skrekkfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alberto Contador gikk hardt i bakken under den tiende etappen av Tour de France mandag. Spanjolen forsøkte å fortsette, men måtte til slutt innse at drømmen var over for denne gang.

Seinere ble det klart at spanjolen hadde brukket det høyre skinnebeinet, og at han må gjennom en operasjon før han kan starte opptreningen igjen.

Frykter for resten av sesongen
Tirsdag kveld hinket Contador ut av Tinkoff-Saxo-bussen og uttalte seg til det store pressekorpset som hadde samlet seg utenfor.

MÅTTE BRYTE: Alberto Contador like etter han måtte bryte på dagens etappe.AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
MÅTTE BRYTE: Alberto Contador like etter han måtte bryte på dagens etappe.AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

– Vi har det vondt. Det er et brudd i leggbeinet. Vi har tatt noen foreløpige røntgenbilder, og i morgen drar jeg tilbake til Spania for å se nærmere på det, så får vi se hva vi skal gjøre, sier han.

Nå frykter spanjolen at resten av sesongen kan ryke.

– Rehabiliteringsperioden ser ut til å bli ganske lang. Mellom fem og seks uker, de mest optimistiske sier tre uker. Jeg ser på resten av sesongen som truet, og spesielt Spania rundt, sier han.

Contador har vist fantastisk form denne sesongen, og har også virket pigg den første uken av Tour de France. Han innrømmer at det er bittert å måtte bryte.

– Jeg er veldig trist, for jeg har aldri forberedt meg så godt til en Tour som til denne. Jeg følte meg virkelig bra. Planen vår var å vinne etappen. Det endte på veldig uventet vis, men slik er sporten, sier han.

Samtidig priser han seg lykkelig for at ting ikke gikk verre.

– Fallet skjedde i stor fart, og jeg kan være glad for at det ikke gikk verre. Likevel er det en hard dag. Det har vært mange måneder med hardt arbeid og oppofring, og jeg har sjelden vært i så god form som nå, sier han.

 – Hans egen feil
Men en som har lite sympati med Contador er Lotto Belisol-kaptein Jurgen Van den Broeck som mener at spanjolen kjørte uforsvarlig.

– Det er hans egen skyld at han krasjet. Han spurtet forbi meg i utforkjøringen, deretter traff han et hull før han krasjet. Jeg forstår ikke hvorfor han tar disse sjansene for bare å komme noen plasseringer frem. Hans uaktomshet kunne fått meg til å falle, sier han.

Han sier at han var overrasket da han skjønte at spanjolen syklet videre.

– Jeg ble overrasket da jeg hørte at han kjørte videre fordi han så ut til virkelig å være hardt rammet etter fallet, sier han.