Kramer husker ikke at han spilte VM-finale

Sliter med hukommelsestap etter smellen mot Argentina.

Cristoph Kramer sto overfor sitt livs største opplevelse da han like før kampstart i VM-finalen mot Argentina fikk beskjed om at han måtte erstatte Sami Khedira, som måtte gi seg under oppvarming.

Men Kramer fikk ikke nyte den fantastiske stemningen på legendariske Maracaña lenge. Etter 14 minutter fikk han et ublidt møte med albuen til Argentinas Ezequiel Garay. 

Etter å ha mottatt behandling av støtteapparatet prøvde Kramer noen minutter til. Men etter en halvtime måtte han forlate banen for godt. Og det gjorde han nok lurt i når man hører hva hovedpersonen selv har å si dagen derpå.

MÅTTE FORLATE BANEN: Cristoph Kramer . AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
MÅTTE FORLATE BANEN: Cristoph Kramer . AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON

– Jeg husker egentlig ikke så mye av kampen, sier han om oppgjøret som hele fotball-verden fulgte søndag kveld.

– Jeg husker i alle fall ingenting av første omgang. Jeg trodde seinere at jeg forlot banen umiddelbart etter smellen. Jeg har ingen idé om hvordan jeg kom meg til garderoben. Jeg husker ingenting. For meg startet kampen i andre omgang, forteller han den tyske avisen Die Welt.

Om ikke Kramer husker så mye fra selve finalekvelden så vil han nok uansett få seg et minne for livet når de tyske heltene kommer hjem tirsdag morgen.

Flere hundre tusen tyskere er ventet til å stå klare på Brandenburger Tor for å hylle de nybakte verdensmesterne når de lander i Berlin.