Contador forsøkte å sykle videre med brudd i beinet

Tour de France-favoritten måtte til slutt bryte etter den blodige velten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Alberto Contador stå av årets Tour de France øverst!

Regjerende Tour de France-mester Chris Froome måtte bryte allerede på den 5. etappen. På mandagens 10. etappe var det forhåndsfavoritt Alberto Contadors tur til å takke for seg.

Spanjolen gikk i bakken og slo seg til blods på vei ned etappens andre fjell. Contador fikk behandling i vel tre minutter før han kom seg tilbake på sykkelen igjen.

En rekke Tinkoff-ryttere slapp seg ned til kapteinen og forsøkte å taue 31-åringen nærmere konkurrentene. 

Må du bytte ut Contador fra ditt lag? Spill Tourmanager her!

Forsøkte å kjøre seg opp 

Det så ut til å gå etter planen, og Contador tok seg over Col de Platzerwasel - etappens tredje fjell - og var vel tre minutter bak feltet.

Men like etter nedstigningen innså Contador at dette ikke ville gå mer. Han takket lagkamerat Michael Rogers for hjelpen, før han stoppet og gikk av sykkelen.

Tydelig preget ble han raskt tatt hånd om av Tinkoff-sjef Oleg Tinkov og manager Bjarne Riis.

Mandag kveld bekreftet Riis at Contador hadde pådratt seg brudd i leggen. Nærmere bestemt i skinnebeinet. Bruddet er såpass komplisert at han trenger operasjon.

Det vil si at Contador forsøkte å fortsette etappen med et åpenbart smertefullt brudd i beinet.

– Alberto har pådratt seg et brudd i skinnebeinet rett under kneet. Det er ikke et komplisert brudd, men det er trolig nødvendig med operasjon. Han vil bli værende hos i kveld, før han reiser til Madrid i morgen (tirsdag) for ytterligere undersøkelser og eventuell operasjon, sier Tinkoff Saxo-manager Riis i en pressemelding.

– Alberto krasjet på en bratt og rett strekke. Han skulle hente ut noe fra lommen da sykkelen traff en stein eller et hull i veien. Alberto var i sitt livs beste form og hele laget hadde podiet i Paris i kikkerten, sier en skuffet Riis.

Hvor lenge Contador eventuelt blir værende borte fra sykkelen, eller om han kan stille i Vuelta a España i august er foreløpig usikkert.

– Vi må selvsagt se fremover. Men akkurat nå er det for tidlig å si noe om Alberto kan kjøre Vueltaen eller ikke. Det kommer helt an på hvordan han henter seg inn og hvor raskt han kommer tilbake i trening, sier Riis.

Froome sendte støttemelding

En som i hvert fall håpet at Contador stiller i Vueltaen er Chris Froome. Ikke lenge etter at Contador hadde brudd, var Froome ute med en støttende melding til rivalen på Twitter.

NEDTUR: Alberto Contador måtte slukøret innse at Tour-håpet er over. FOTO: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
NEDTUR: Alberto Contador måtte slukøret innse at Tour-håpet er over. FOTO: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

– Det er et stort tap for Tour de France. God bedring, Alberto Contador. Jeg håper vi sees i Vueltaen, skrev briten.

Etter målgang var Contadors lagkamerat Rogers tydelig preget av det som hadde skjedd. Australieren ville helst inne snakke med journalistene, men sa likevel følgende:

– Det var ikke sånn eventyret skulle ende. Man har trent i et år for dette, så skjer det her. Han klarte ikke å tråkke rundt på pedalene. Det er sånt som skjer, men det er et hardt slag for oss alle. 

– Ikke fritt frem for Nibali

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad synes Contadors exit var trist.

– Contador har vist så langt i Touren at han er i toppform. Det virket som han hadde timet formet perfekt. Så dette er høydramatisk. To av de største forhåndsfavorittene er ute, og vi er bare på 10. etappe, sier han.

Kaggestad er likevel ikke sikker på at Vincenzo Nibali - som var regnet som outsideren bak Froome og Contador - nå får en enkel vei til seier i Paris.

– Man skulle kanskje tro at det nå er fritt frem for Nibali, men det er jeg ikke så sikker på. Det er mange ryttere som er i bra form nå, som Richie Porte og Alejandro Valverde.

– Men ser man på meritter så er Nibali favoritten. Han har tross alt vunnet både Giro d'Italia og Vuelta a España tidligere, i tillegg til en 3. plass i Tour de France, sier Kaggestad.

Nettopp Nibali vant til slutt mandagens etappe, etter et imponerende rykk opp den siste bakken. Dermed overtok italieneren også den gule ledetrøyen i rittet.

PS! Med Contador og Froome ute, i tillegg til Andy Schleck, så er det nå ingen tidligere Tour de France-vinnere igjen i feltet.