PRISVINNERE: Manuel Neuer var naturligvis mer fornøyd enn Messi, selv om begge fikk sin egen pris. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
PRISVINNERE: Manuel Neuer var naturligvis mer fornøyd enn Messi, selv om begge fikk sin egen pris. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Messi ble VMs beste spiller

Se oversikten over alle FIFAs kåringer.

Lionel Messi fikk på ingen måte drømmedagen alle argentinere hadde håpet på. Enkelte vil hevde at magikeren er nødt til å vinne et VM-gull før han kan sammenligne seg med Diego Maradona. Til tross for at det ikke lyktes fullstendig denne gangen, kan neppe Messis prestasjoner på banen klandres for det.

Se video av prisutdelingene nederst i saken.

– Messi har vært den beste
Og etter kampen kom det endelige beviset på hans innsats. Messi mottok Gullballen– prisen som deles ut til spilleren FIFA mener har vært turneringens beste.

– Messi fortjente Gullballen. Han var helt avgjørende for oss på vei mot finalen, sa Argentina-trener Alejandro Sabella på pressekonferansen etter kamp.

Ikke bare gull for Tyskland
Og det skulle vise seg at Messi ikke ble den eneste på Maracanã som kunne få med seg et trofé til å sette på peishyllen. Manuel Neuer var mye av grunnen til at Argentina gikk målløse av banen, og etter kampen fikk han det synlige beviset på hvor god han hadde vært. FIFA kåret Tysklands sisteskanse til turneringens beste keeper, og han mottok dermed Gullhansken.

Unge prisvinnere
James Rodríguez imponerte samtlige fotballsupportere under VM, og bidro til at Colombia tok seg til en kvartfinale. Ettersom Thomas Müller ikke fant nettmaskene i kampen, ble colombianeren den eneste spilleren som scoret seks mål, noe som førte til at han kan ta med seg Gullskoen til sitt hjemland.

FIFA glemte på ingen måte de unge i turneringen. På forhånd var Memphis Depay, Paul Pogba og Raphaël Varane vurdert til å være den beste unge spilleren. Etter å ha dominert på Frankrikes midtbane gjennom mesterskapet, var det Paul Pogba som stakk av med det ettertraktede troféet.

PS. Colombia vant FIFAs pris for Fair Play.