Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nylig ble en video publisert av nyhetsbyrået Watania på Gaza, som viser en av Israels nyeste krigstaktikker. Det kalles «knock on the roof», der et mindre missil avfyres som et varselskudd mot taket på en bolig på Gaza.

Rundt et kvarter senere ødelegges huset totalt av to missiler fra et jagerfly. Når røyken etter sprengningen har lagt seg, ser man skadene på nært hold. Husets vegger er bombet sønder og sammen, og det er lite som vitner om det man så kun få minutter før.

Ifølge nyhetsbyrået som filmet angrepet fra et nabohus, klarte familien som bodde der å komme seg ut i tide.

Ifølge andre rapporter mistet åtte personer livet under et lignende angrep i forrige uke, da de ikke kom seg ut i tide. Da ringte også det israelske forsvaret for å advare, i tillegg til et «knock on the roof».

Fordømmes av Amnesty

Det første smellet er ifølge avisen The Independent en del av Israels nye strategi for å fortelle de som bor i huset at de må evakuere, fordi huset har blitt lenket til Hamas.

Amnesty Interational har fordømt «knock on the roof»-taktikken, og opplyser at de har dokumentasjon som viser at sivile har blitt drept eller skadet av slike missiler under lignende angrep tidligere.

– Det er ikke mulig å si at det er en effektiv måte å advare på, når man skyter en missil mot et sivilt hjem, sier Philip Luther i Amnesty International.

Minst 175 drept

Gaza har blitt bombet i en uke nå, og Israel hevder det er medlemmer av Hamas som er målet for aksjonen. Likefult har mange sivile liv gått tapt. Sjefen for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, Pierre Krahenbuhl, ber Israel om å stanse angrepene umiddelbart.

– Jeg anmoder israelske sikkerhetsstyrker om å stanse angrepene som setter sivile og sivil infrastruktur i fare, og er i strid med folkeretten, sa Krahenbuhl.

Israels president Shimon Peres ber også om at de dødelige angrepene må slutte.

– Behovet for fred øker for hvert minutt. Ingen ser nytten av den nåværende ildutvekslingen, sier Peres.

Minst 175 personer har mistet livet under angrepene på Gaza, og minst 1100 er skadet. Ifølge Krahenbuhl er en fjerdedel av de drepte barn.