<h1 class="title editLine cXenseParse labCharCountStart labCharCountChange labCharCountSubmit t48 editActive" data-lab-key="title" data-lab-defaultvalue="Klikk for å endre tekst" data-lab-onfocus="labCharCountStart" data-lab-onchange="labCharCountChange" data-lab-onsubmit="labCharCountSubmit" data-lab-size="48" id="ext-gen1356" style="font-style: normal; font-variant: normal;"><span data-lab-color="txt-red" class="txt-red" id="ext-gen1362" style="font-size: 48px;">Se sjokkbrekket!</span>&nbsp;</h1>

Slik tømte de luksusbutikken i Oslo på under tre minutter

Se overvåkingsvideoen fra Gucci-innbruddet i Oslo sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Butikkens egen overvåkningsvideo viser hvordan tyvene bryter opp døra på en svært effektiv måte. En medbrakt palle blir satt mellom inngangspartiet og bilen før sjåføren rygger inn i butikken.

Se videoen selv øverst i artikkelen!

Millionbeløp

De to maskerte mennene tømmer deretter hyllene for diverse luksusartikler. 

– Det er ikke uvanlig at disse veskene koster fra 20.000-40.000 kroner, så det er stjålet for store verdier, sier fungerende sjef ved Sentrum politistasjon, Roar Kvassheim, til TV 2.

Etter det TV 2 kjenner skal det dreie seg om over femti vesker og andre varer for et millionbeløp.

Det var klokken 02.10 natt til onsdag at alarmen gikk ved Gucci-butikken i Nedre Slottsgate. Overvåkningsvideoen TV 2 har fått tilgang til viser hvordan tyvene kjører mot butikken i så stor fart at fotgjengerne må hoppe til siden. Etter brekket forsvinner de to maskerte mennene i samme bil. Det hele er over på to og et halvt minutt.

KJØRER INN DØRA: På videoen kan en se at tyvene bruker en palle som rambukk for å åpne døra.
KJØRER INN DØRA: På videoen kan en se at tyvene bruker en palle som rambukk for å åpne døra.

Stjal skilt på Gardermoen

Bilen er en sølvgrå Mercedes E-klasse som var påsatt et registreringsnummeret som har blitt stjålet fra P3-parkeringen ved Oslo lufthavn i løpet av de siste to ukene.

– Vi er naturligvis interesserte i observasjoner fra denne parkeringsplassen den siste tiden dersom noen har sett noe mistenkelig, sier Kvassheim.

Den stjålne Mercedesen ble observert ved Skarnes kl. 06.20 onsdag morgen i retning Kongsvinger, og politiet tror tyvene deretter har krysset grensen til Sverige. Politiet antar at tyvene har gått i skjul et sted i Oslo-området i noen timer før de kjørte ut av landet.

I januar ble nabobutikken Bottega Veneta, som også selger eksklusive vesker, utsatt for et lignende innbrudd. Også da ledet de siste sporene mot Sverige. Politiet ser klare sammenhenger mellom disse to innbruddene.

– Det er klare likhetstrekk her. Rent rutinemessig så sammenligner vi nå tyveriet med tidligere med samme modus, sier Kvassheim.