Kristoff: – Det går bedre

Nordmannen er på bedringens vei og ser frem til tirsdagens hviledag.

Alexander Kristoff hadde dårlig nytt til norske sykkelentusiaster etter søndagens etappe.

– Jeg fikk noe så sinnssykt vondt i magen. Det var en periode der jeg ikke visste om jeg kom til å komme i mål i det hele tatt. Etter cirka 100 kilometer så fikk jeg så vondt i magen at jeg holdt på å falle av sykkelen, sa han da.

Katjusja-spurteren var «bekymret» for hans videre deltagelse, men noen timer senere beroliger han det norske publikumet noe.

– Det har roet seg litt ned nå, så det går bedre. Nå er det sånn som det var i går, på en måte. Jeg kjenner jo at magen er der, men det er ikke så akutt vondt som det var før i dag, sier han til TV 2.

– Hva betyr det med tanke på morgendagens etappe?

– Jeg følte meg som sagt ganske bra i dag egentlig. Bena var gode. Det var bare at jeg fikk veldige problemer med magen. Hvis jeg slipper å få de problemene i morgen, så skal det nok gå bra. Vi jobber med saken og har fått noe syrenøytraliserende, så kanskje det fungerer. Vi får håpe det.

Dag Otto Lauritzen var glad for å høre at årets eneste norske håp var på bedringens vei.

– Det er gode nyheter - han sier jo selv at han føler seg bedre. Vi ser at han har gode ben. Det er beinhardt å kjøre Tour de France, og den etappen i morgen er hard. Så jeg håper at magen er god, at du henger med, og at du får hvilt deg på hviledagen, sier den tidligere etappevinneren i Touren til sin landsmann.

Tirsdag er første hviledag for rytterne. Den gleder Kristoff seg til.

– Det er det som gjelder. Det er hviledag snart, så det er det som gjelder. Da kan jeg kanskje komme til hektene igjen, avslutter han.