TAKKET BRUYNEEL: Tony Gallopin er glad for hjelpen han har fått av Johan Bruyneel.
TAKKET BRUYNEEL: Tony Gallopin er glad for hjelpen han har fått av Johan Bruyneel.

Tour-leder takket Lance Armstrongs doping-direktør  

Tony Gallopin forteller at han har lært mye av Johan Bruyneel.

Mulhouse (TV 2): Tony Gallopin var i himmelen etter at han kjørte seg inn i gul trøye på dagens fjelletappe med målgang i Mulhouse.

Franskmannen skjønte tidlig at det gjeve tekstilet var innen rekkevidde. Mot slutten av etappen tok han lange føringer for å sikre at han holdt avstanden ned til Vincenzo Nibali. Gallopin fikk også hjelp av tidligere lagkamerat Fabian Cancellara samt franskmennene som satt i bruddet.

26-åringen har lenge vært en av de mest lovende rytterne i fransk sykkelsport. Han startet karrieren i Auber 93 før han beveget seg videre til Cofidis. I 2012 ble Gallopin hentet til Radioshack. Der hadde han Johan Bruyneel som sportsdirektør.

Bruyneel var som kjent sportsdirektør i US Postal da Lance Armstrong herjet på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Han var leder for et lag som hadde det mest sofistikerte dopingprogrammet sportsverden har sett.

- Det var en stor opplevelse å få jobbe med Bruyneel. Det varte bare i ett år, men han er en av de viktigste direktørene i sykkelsporten. Han vet alt om sykkelsporten. Jeg lærte mye av Johan, spesielt taktiske ting, sier Gallopin.

Johan Kaggestad mener det er uklokt av Gallopin å hylle Bruyneel.

- Det kan godt hende at han har fått gode tips av Johan Bruyneel, for han var en god syklist. Men jeg synes det er uklokt av Gallopin offentlig å hylle en mann som har bidratt ekstremt mye til å ødelegge omdømmet til internasjonal sykkelsport. 

Bruyneel er utestengt fra sykkelsporten i ti år. Han har anket avgjørelsen til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Etter etappen tok den kontroversielle belgieren til Twitter for å gratulere sin tidligere elev.

Av rytterne i feltet var det også svært mange som gratulerte franskmannen med prestasjonen.