Styrtrike Monaco så Kjartansson gå målløs av banen igjen

Vidar Örn Kjartansson gikk av banen uten å score for tredje kamp på rad da Vålerenga spilte uavgjort mot Rosenborg søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Rosenborg 2-2 (0-2):

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Vålerengas Vidar Örn Kjartansson har scoret 13 mål og levert to målgivende pasninger hittil i Tippeligaen.

Men søndag måtte islendingen gå målløs av banen for tredje kamp på rad da Vålerenga hentet igjen Rosenborgs ledelse og sikret seg uavgjort 2-2 på landskampsarenaen.

Kjartanssons prestasjoner for Vålerenga denne sesongen har imidlertid gjort 24-åringn til en attraktiv spiller for utenlandske toppklubber.

Kan selges for én mill. euro
Etter det TV 2 Sporten erfarer kan et Vålerenga i pengekrise være villig til å gi slipp på Kjartansson dersom det kommer inn et bud på rundt én million euro – eller mellom åtte og ni millioner kroner.

På tribunen under oppgjøret mot Rosenborg satt ifølge C More representanter fra den styrtrike franske klubben Monaco og Bordeaux for å sjekke ut Vålerenga-spissens ferdigheter.

– Det Kjartansson har levert i Tippeligaen hittil har vært på et internasjonalt nivå. Han har nesten alene skutt Vålerenga opp i toppstriden, sa Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo om Kjartansson til C More.

Angriperen selv forklarer at han har fått tre kamper av banen uten å score slik:

– Jeg er ikke bekymret over at jeg ikke har scoret på de siste tre kampene. Jeg har kommet til sjanser, men truffet stolpen og tverliggeren og slike ting. Målene vil fortsette å komme de, sa 24-åringen til C More.

– Hva tenker du om at Monaco så deg i kveld?

– Det var sannsynligvis meg de så på, men jeg prøver å ikke tenke mye på det. Det skjer hele tiden at speidere er på kamper for å se på spillere, poengterte Kjartansson.

Effektive Rosenborg før pause
Et effektivt Rosenborg-mannskap kunne gå til pause med 2-0-ledelse mot Rosenborg. Gjestene fra Trondheim skapte tre målsjanser, og scoret på to av dem de første 45 minuttene.

Alexander Søderlund sendte gjestene opp i 1-0-ledelse etter målgivende pasning fra Riku Riski allerede etter fem minutters spill. Fire minutter før pause doblet Tore Reginiussen ledelsen etter å ha stanget inn et vakkert slått corner fra Morten Gamst Pedersen. Scoringen var for øvrig midtstopper Reginiussens fjerde fulltreffer for sesongen.

– Det gjelder bare å score jevnt og trutt. Men når pasningene er så gode fra Gamst Pedersen så gjør han det jo enkelt for oss, sa Reginiussen om scoringen.

Vålerenga slo tilbake
Etter pause var det imidlertid et helt annet Vålerenga-lag som kom på banen.

Morten Berre reduserte til 1-2 i det 57. minutt med sin 99. Tippeliga-scoring totalt i karrieren. Nå er veteranen bare én fulltreffer unna den magiske 100-målsgrensen.

Et kvarter før slutt tok midtbanespilleren Christian Grindheim ansvar og banket inn utligningsmålet fra om lag 25 meter. 

– Det var deilig å få 2-2. Etter at vi fikk inn 2-2-scoring hadde vi ikke så mye mer å gå på, fordi vi jaget veldig lenge for å få 2-2-scoringen. Kampen sett under ett synes jeg at vi kjører over Rosenborg, men slipper dessverre inn to mål, sa Grindheim til C More etter kampslutt.

– Det er klasseforskjell mellom lagene i vår favør og det er synd vi ikke vinner denne kampen. Dette er en av de beste kampene vi har spilt i år. Jeg er meget fornøyd med det spillerne leverte, sa trener Kjetil Rekdal etter kampslutt.

Kampen på Ullevaal endte 2-2, noe som betyr at Rosenborg fremdeles ligger på fjerdeplass på tabellen med 27 poeng etter 15 serierunder. Vålerenga ligger på femteplass med 24 poeng.