– Fikk så vondt i magen at jeg holdt på å falle av sykkelen

Alexander Kristoffs tilstand forverret seg iløpet av den niende etappen.

Før den niende etappen sa Alexander Kristoff til TV 2 at en vond mage hadde plaget ham i noen dager, men at han «håpet at magen skulle komme seg» i løpet av dagen.

Det skjedde ikke.

– Jeg følte meg egentlig veldig bra, men så fikk jeg noe sinnssykt vondt i magen. Det var en periode der jeg ikke visste om jeg kom til å komme i mål i det hele tatt. Etter cirka 100 kilometer så fikk jeg så vondt i magen at jeg holdt på å falle av sykkelen, så vi får se i morgen. Dersom det ikke er bedre i morgen, så vet jeg ikke om jeg kommer i mål. Jeg slet noe helt sinnssykt siste halvdel av løpet, sa han til TV 2 etter målgang

– Så det skjedde plutselig? Du følte deg fin i starten?

– Ja. Det er ikke det at jeg må på do, men jeg fikk bare så sinnssykt vondt i magen. Jeg vet ikke helt hva det er. 

– Er du bekymret for resten av Tour de France?

– Jeg er litt bekymra. Hvis jeg har så vondt i magen, så vet jeg ikke om jeg orker å ha så vondt hele dagen. Jeg har det ikke så veldig bra akkurat nå. 

Katjusja-rytteren kom i mål med den siste store gruppen, mer enn 21 minutter etter Tony Martin, dagens vinner. 

– Jeg må nok ta en prat med laglegen. Jeg har ikke sovet isolert fra de andre hittil - jeg er fortsatt på rom med Simon Spilak. Det er ikke sånn at jeg spyr eller noe, så jeg tror ikke det er så smittsomt, men jeg vet ikke hva det er. 

Torsten Schmidt, lagets sportsdirektør, visste ikke mye mer enn nordmannen, men håper at hviledagen kan komme Kristoff til unnsetning. 

– Vi visste at han hadde mageproblemer. Nå må vi ta det dag for dag. Forhåpentligvis er han litt bedre i morgen, og etter det kan kanskje hviledagen gjøre ham godt. Han falt ikke av med en gang i dag, så det bør gi ham litt selvtillit. Men det er ikke enkelt å sykle med en dårlig mage.

– Hvor stor nedtur blir det for laget om han må gi seg?

– Det får vi diskutere om det faktisk skulle skje, men forhåpentligvis slipper vi det.