– Så sjenert at han ofte trengte en klem

Se hva Messis lærer, lege og trener har å si om Argentinas superstjerne.

I 2005 så Markus Merk noe ingen andre dommere har sett: en grunn til å vise ut Lionel Messi.

I kampen mot Ungarn skulle 18 år gamle Messi få sin debut for Argentina. Det tok mindre enn et minutt før han fikk direkte rødt kort.

Messi ble holdt igjen av Ungarn-forsvarer Vilmos Vanczak, og svarte med å kaste armene rundt. Den ene traff Vanczak, og Messi ble utvist.

Trengte veksthormoner

Siden den gang har det vært vanskelig å finne noe negativt å si om det argentinske geniet.

For mange er han nesten irriterende ukontroversiell, der han aldri mister hodet og aldri filmer, uansett hvor mye det sparkes etter ham.

Folk måtte grave virkelig dypt for å finne noe å ta ham på. Til slutt fant de noe, helt tilbake fra barndommen.

Som barn var Lionel Messi så liten at han trengte veksthormoner. I videovinduet øverst ser du hva læreren, legen og treneren mener om den saken.

– Så sjenert at han ofte trengte en klem

– Jeg husker den lille, spinkle gutten som ofte trengte en klem fordi han var så sjenert, forteller hans gamle lærer Monica Comina. 

Det var nettopp dette som var Messis problem. Det er nær sagt også det eneste folk har vært i stand til å finne av kontroversielle sider ved Lionel Messi.

– Messi ville bli høyere. Ikke for å imponere damene, forteller legen, men for å kunne spille fotball.

– Han var bekymret for om han ville bli høy nok til å fortsette med fotball. Jeg sa «Slapp av! Du blir høyere enn Maradona. Kanskje ikke en bedre spiller, men i alle fall høyere», sier Diego Schwarzstein, legen som hjalp Messi med problemet.

– Han var djevelsk god med ballen

Talentet trengte han derimot ingen hjelp med.

– Messi var djevelsk god med ballen. Han var ekstremt hurtig, til tross for de korte bena, og kom seg enkelt forbi motspillerne, forteller Erneste Vecchio, hans første trener.

Til slutt ble Messi (169 cm) også høyere enn Maradona (165) - slik Schwarzstein hadde lovet.

Siden den gang har han vunnet La Liga seks ganger. Han har vunnet Champions League tre ganger. Fire år på rad ble han kåret til verdens beste fotballspiller, noe han er alene om å ha klart i fotballhistorien.

Nå gjenstår kun VM-gullet.

Se reportasjen i videovinduet øverst i artikkelen!