ALVORLIG ULYKKE: Alle nødetatene jobber på Rudskogen hvor det har vært flere biler involvert i en ulykke. Foto: Herman Bye Olsen
ALVORLIG ULYKKE: Alle nødetatene jobber på Rudskogen hvor det har vært flere biler involvert i en ulykke. Foto: Herman Bye Olsen

Alvorlig bilulykke på Gatebil 

Mann (40) er livstruende skadd.

SISTE: Mann (40) livstruende skadd, opplyser Oslo universitetssykehus.

Klokken 12.43 meldte Østfold politidistrikt at to biler var involvert i en ulykke på bilbanen Rudskogen i Rakkestad kommune, under Gatebil 2014.

Fire personer er skadd etter at en bil på banekjøring fikk stans. Fører og passasjer gikk ut av bilen og ble påkjørt av en annen bil, opplyser politiet.

Sea King lander på bilbanen. Foto: Herman Bye Olsen
Sea King lander på bilbanen. Foto: Herman Bye Olsen

– Rakkestad brannvesen ble tilkalt for å hjelpe til med å frigjøre en person som satt fastklemt i en bil, sier Per Håkon Lauritzen, vaktleder i Alarmsentral Brann Øst til TV 2.

Én mann (40) fra Romerike ble fløyet med et Sea King-helikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo med alvorlige skader, men skadene ble søndag ettermiddag forverret til livstruende.

Tre personer, to menn og en kvinne er lettere skadd og ble kjørt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad.

– Hørte et smell og så ble det stille

Herman Bye Olsen jobbet som vakt ved Rudskogen da ulykken skjedde.

– Først hørte vi et smell og så ble det helt stille. Det kom raskt masse sykebiler. Vi løp bort og en kamerat som så det som skjedde sa at bil nummer en fikk motorstopp. Deretter gikk to personer ut av bilen, og da kom neste bil som kjørte dem ned, forteller Andersson til TV 2.

– Hvordan er stemningen der?

– Det er helt stille her og det har det vært i en time. Det er jo en veldig trist hendelse.

Gatebil avlyst

På Rudskogen ligger Norsk nasjonalt senter for motorsport hvor det årlige bilbane-arrangementet Gatebil finner sted. Ulykken har skjedd på en bane for frikjøring under programmet «Banekjøring Gatebil».

Deltagerne har fått beskjed om at resten av Gatebil 2014 er avlyst. Arrangementet skulle pågå ut søndag, hvor blant annet VM-finalen i breisladd skulle finne sted.

På Rudskogen er det årlig over 40.000 besøkende fra hele verden.

TV 2 følger saken.