Småbil-suksess fornyes

Dette er de første bildene av Opels nye Corsa.

Nå er det klart for en helt ny generasjon
av Opels populære småbil.
Nå er det klart for en helt ny generasjon av Opels populære småbil.

Opels lille Corsa har vært en suksess siden den kom.

Nesten 12 millioner Corsa har blitt solgt i Europa gjennom de 32 årene som har gått siden lanseringen.

Dette gjør Corsa til en av Opels aller viktigste modeller gjennom mer enn tre tiår.

En av nøklene til suksess har vært kombinasjonen av et det er en enkel og ukomplisert bil med et kompakt ytre, og god innvendig plass - de ytre målene tatt i betrakting.

Opel Astra OPC Extreme: Opel med 300 hestekrefter


Klart for 5. generasjon.

Nå kommer den i en helt ny utgave, og det blir femte generasjon av Oples minste.

Målet for Opels ingeniørteam under utviklingen av nye Corsa, har vært å gi kundene en kjøreopplevelse som ligner større og dyrere biler, både når det kommer til komfort og presisjon.

Resultatet har blitt nyutviklet styring og et chassis der ikke en eneste komponent er felles med dagens generasjon Corsa.

Nytt og forbedret hjuloppheng sørger for at Opel Corsa har fått mer presis styring og bedre balanse.

Topp 10: Disse bilmerkene er mest premium


Helt ny motor og girkasse

Corsa får Opels helt nye tresylindrede 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, som skal være både fleksibel, ha lavt støynivå og lite vibrasjoner, noe som sørger for å gi god komfort både på landevei og i byen.

Den nye motoren finnes i to versjoner. Enten med 90 hestekrefter eller 115 hestekrefter. Begge versjonene har god gassrespons og nok krefter, også i lave turtallsområder, med 170 Nm fra 1800 o/min.

Sammen med den nye tresylindrede turbomotoren kommer en helt ny sekstrinns girkasse med korte bevegelser og god presisjon, sier Opel i sin pressemelding.

Opel Manta: Det er nå du skal kjøpe Opel-klassikeren

Alltid tilkoblet

Førermiljøet i nye Opel Corsa er moderne med en 7-tommers berøringsskjerm i midtkonsollen - ergonomisk posisjonert i forhold til girspaken.

IntelliLink-systemet sørger for tilkoblingsmuligheter som sørger for at både Apple- og Android-enheter kan styres med stemmekontroll.

En rekke applikasjoner er tilgjengelig, som BringGo for navigasjon, Sticher og TuneIn for internettradio og podcaster. Systemet har også en praktisk FlexDock for å oppbevaring og lading av smarttelefoner.

DAB+ radio blir standard i nye Corsa, slik som i alle andre Opel personbiler.

Lys og varme

Sikkerheten er økt, takket være nye systemer som for første gang blir tilgjengelige i Corsa, som Bi-xenon hovedlys, blindsonevarsling, Opel Eye frontkamera med skiltgjenkjenning, varsling ved uønsket filskift, automatisk blending av lys og kollisjonsvarsling som varsler for fare for påkjørsel bakfra med et rødt varsellys som projiseres i frontruten.

Opel Corsa får også økt komfort for føreren, takket være Advanced Park Assist som automatisk styrer deg inn på parkeringsplassen, sammen med ryggekamera og bakkestartassistent.

Test Opel Insignia Country Tourer: