SIGNERTE FOR ARSENAL: Arsenal har sikret seg Alexis Sánchez fra Barcelona. Foto: AFC/Twitter.com
SIGNERTE FOR ARSENAL: Arsenal har sikret seg Alexis Sánchez fra Barcelona. Foto: AFC/Twitter.com

Sánchez skrev langtidskontrakt med Arsenal: – Har fått en fantastisk spiller

Chiles landslagsstjerne Alexis Sánchez er klar for Arsenal.

Alexis Sánchez forlater Barcelona og La Liga til fordel for Arsenal og Premier League.

Arsenal har bekreftet overgangen på sine hjemmesider torsdag kveld.

Chiles landslagsstjerne har signert på en langtidskontrakt på Emirates for en «ikke offentliggjort overgangssum», melder London-klubben.

– En fantastisk fotballspiller
– Som mange så i løpet av sommerens VM i Brasil så er Alexis en fantastisk fotballspiller. Vi er henrykt over at han kommer til oss i Arsenal Football Club, sier Wenger om signeringen til Arsenals hjemmeside.

– Alexis vil gi oss kraft, kreativitet og troppen mange andre kvaliteter. Vi gleder oss stort til at han knytter seg til troppen i løpet av de neste ukene. Han har levert på konstant på det høyeste nivået de siste sesongene og vi gleder oss stort til hans bidrag i Arsenal. Jeg er sikker på at mange Arsenal-supportere vil ønske Alexis velkommen til vår klubb, fortsetter franskmannen.

Sánchez selv gleder seg stort til å starte sin karriere i Arsenal.

– Jeg er utrolig glad over å ha signert for Arsenal. Det er en klubb med en glimrende manager og fantastiske spillere, og som har en stor støtte blant fans i hele verden og en strålende stadion midt i London. Jeg ser frem til å møte mine lagkamerater og spille for Arsenal i Premier League og Mesterligaen. Jeg skal gjøre mitt beste for at Arsenal skal gjøre supporterne glade, fastslår Sánchez til klubbens hjemmeside.

– Koster 300 millioner kroner
Det er forventet at Sánchez får sin debut for Arsenal i oppkjøringsturneringen Emirates Cup, som spilles på Emirates Stadium lørdag 2. august og søndag 3. august.

Engelske aviser skriver at Arsenal punger ut med 300 millioner kroner for å sikre seg den ettertraktede 25-åringen.

Sánchez skal ha fått de samme lønnsbetingelsene som Arsenals best betalte spiller, tyskeren Mesut Özil. Det betyr at chileneren trolig får rundt 1,4 millioner kroner i lønn per uke i Lodnon-klubben.

– Arsenal har sikret seg en vinnertype
Fotballekspert Tor-Kristian Karlsen mener Arsenal har gjort et kupp ved å sikre seg Sánchez.

Den tidligere sportsdirektøren i franske Monaco tror hurtigtoget passer utmerket i Premier League.

– Han er en spillertype som passer utmerket i Premier League og som har sine styrker i fart og eksplosivitet. Sánchez er en temperamentsfull angriper med en fantastisk teknikk, og passer inn uansett hvilken liga han spiller i, poengterer Karlsen overfor TV 2 Sporten.

– Men mentaliteten hans virker absolutt ideell i mine øyne for Premier League. Han har en «kriger»-mentalitet, og det trenger du som angrepsspiller i Premier League.

– Hva kan han tilføre Arsenal?

– Jeg tror at Sánchez kan tilføre Arsenal en ekstra brodd i angrepsspillet. Sánchez kan brukes på begge kanter, og bak spissen sentralt. Jeg tror Wenger vil bruke ham som en flytende angrepsspiller. Han er en type som er glad i å få ballen i rom, og det trenger Arsenal, konstaterer fotballspeideren, og slår fast:

– Arsenal har mange tekniske spillere, men har manglet den raske som går i rommene og som har aggressivitet. Jeg mener at Sánchez har bedre aggressivitet, personlighet og selvtillit enn for eksempel Walcott. I Sánchez har Arsenal sikret seg en vinnertype.

Takket nei til Liverpool og Juventus
Liverpool skal også ha fått godtatt et bud på Sánchez, men kantspilleren skal ha vraket tilbudet til fordel for Arsenal.

Chileneren skal ha foretrukket å bosette seg i London fremfor Liverpool.

Også den italienske Serie A-giganten Juventus skal ha fått nei fra Sánchez, melder The Guardian.

Bestod den medisinske sjekken
Alexis Sánchez skal ha ankommet London og Arsenal tidligere denne uken og bestått den medisinske sjekken ved klubbens treningsanlegg i London Colney i Hertfordshire.

Kantspilleren starten sin karriere i Cobreloa i hjemlandet Chile, før turen gikk videre til storklubben Colo-Colo og argentinske River Plate.

I 2008 ble han solgt til italienske Udinese, der han markerte seg som klubbens beste spiller.

Foran 2011/2012-sesongen ble Sánchez solgt til Barcelona for om lag 220 millioner kroner. Han fikk med seg 88 kamper og 39 scoringer for den spanske giganten fra Camp Nou.

Storspilte i VM
Sánchez markerte seg som en nøkkelspiller for Chile under VM i Brasil.

Chile og Sánchez stormet videre fra gruppespillet, og ble til slutt utslått av vertsnasjonen Brasil etter straffesparkkonkurranse i åttedelsfinalen.

Sánchez debuterte for Chiles A-landslag i 2006 og har foreløpig fått med seg 71 landskamper og 24 mål i landslagstrøya.

DEBATT:
Er Alexis Sánchez en god signering for Arsenal? Ta debatten i kommentarfeltet under!