Maren fikk skylden for dødsulykken – nå gjenopptar politiet etterforskningen

Samtidig beklager politiet  på Sunnmøre hvordan de har møtt pårørende.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maren Rebekka Otterlei (49) mistet livet i en trafikkulykke på E136 i Brusdalen utenfor Ålesund 27. august i fjor.

Maren fikk skylden for ulykken og politiet henla saken.

Etter press fra pårørerende, som var overbevist om at politiet hadde bommet grovt, ble saken gjenopptatt og Maren ble renvasket. Føreren av den andre bilen fikk status som mistenkt, men i juni ble saken henlagt på nytt.

Nå har det kommet frem nye opplysninger i saken og som følge av dette tas det ytterligere etterforskningsskritt, skriver Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.

Flere feil

TV 2 har de siste dagene avslørt flere feil i politiets etterforskning. Manglende blodprøver av de involverte er bare én av feilene som ble gjort. 

Et vitne sier til TV 2 at han like etter ulykken tipset politiet om at sjåføren i den andre bilen kan ha vært ruspåvirket.

Ifølge Sunnmørsposten er han dømt flere ganger for brudd på narkotikalovgivningen.

Politiet har fått kritikk fra flere hold for sin håndtering av saken.

En av landets fremste eksperter på trafikkulykker slaktet rapporten politiet bestilte fra Statens vegvesen og sa til TV 2 at han ikke forstår hvordan Vegvesenet kunne ta så feil da de analyserte trafikkulykken.

– Det er stygt å bruke uttrykket, men det er nesten komisk at det går an å produsere to sånne rapporter, sa rådgivende ingeniør i Rekon Erik Aanerud som har over 20 års erfaring i jobben med å analysere trafikkulykker.

Vurderer skyldspørsmålet

Skyldspørsmålet skal vurderes på nytt av Riksadvokaten via Statsadvokaten i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

– Det foreligger en klage på henleggelsen og skyldspørsmålet er derfor ikke endelig avgjort. Som en følge av dette kan vi dessverre ikke uttale oss om enkeltheter og bevisvurderinger i saken, sier fungerende politimester Unni Moen Vikebakk.

Politiet beklager at de ikke har møtt pårørende på en god nok måte da de henvendte seg til politiet.

«I slike alvorlige hendelser skal det stå sentralt å få til en god kommunikasjon og oppfølging av de pårørende», skriver politiet.

<span data-lab-color="txt-red" class="txt-red" id="ext-gen1393">VIDEO: </span>Maren omkom i ulykken - fikk feilaktig skylden (TV 2, 6. juli)