BROSTEINSKONGE: Vincenzo Nibali ga alt og fikk en solid luke til resten av sammenlagtkonkurrentene.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BROSTEINSKONGE: Vincenzo Nibali ga alt og fikk en solid luke til resten av sammenlagtkonkurrentene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sky-sjefen hyllet Nibali på Froomes svarte dag

Italieneren kjørte som en brosteinsveteran.

Arenberg (TV 2): Lars Boom gikk til topps på dagens episke brosteinsetappe i Tour de France, men den aller største vinneren var sammenlagtleder Vincenzo Nibali. Italieneren hadde knapt kjørt på brostein før etappen, men slik så det ikke ut da han dundret over brosteinen og utklasset de andre sammenlagtfavorittene.

Nibali har et forsprang på to minutter og 37 sekunder til Alberto Contador. Avstanden til Alejandro Valverde er to minutter og 11 sekunder. 

Dramatikken startet tidlig. Chris Froome brøt etter to velt. En heroisk innsats av Geraint Thomas og Richie Porte gjorde at dagen ikke ble helsvart for Sky, men tapet av Froome har åpnet opp kampen om den gule trøyen fullstendig.

Etter etappen var Sky-sjef Dave Brailsford opptatt av å hylle Nibali. 

- Det var et veldig spennende ritt. Det må man kunne si, selv om det ikke klaffet for oss. Hvis man er en sykkelsupporter og så på hvordan Nibali kjørte, så var det veldig imponerende. Fair play til Nibali. Det han gjorde var helt utrolig. Å se ham stikke fra Cancellara og Sagan på brostein var spennende. Det tror jeg vi vil huske i lang tid, sier Brailsford til TV 2.

Han var naturlig nok også deppet over at Froome måtte bryte. Sky-kapteinen var faktisk den eneste rytteren som brøt.

- Det er forferdelig nyheter for Chris og for laget. Vi visste det ville bli et tøft løp. Vi hadde tro på at Chris kunne vinne sammenlagt, men det ville seg ikke slik dette året. Men vi har en veldig kapabel mann i Richie Porte. Han leder laget nå, sier Sky-sjefen.

Ikke siden Lance Armstrongs storhetsperiode har en rytter klart å forsvare den gule trøyen. Slik blir det heller ikke i år, men Brailsford ser ingen grunn til å grave seg ned.

- Velt er en del av denne sporten. Man ligger nede, reiser seg og prøver igjen. Jeg er sikker på at vi får se Froome i Vueltaen, sier Brailsford.

- På en dag som dette vil det være vinnere og tapere. Man må tape på en god måte, og man må vinne på en god måte. Vi er fornøyde med å ha Porte høyt oppe i sammendraget. Nå venter en kamp i fjellene, fortsetter han.