MØKKETE: Geraint Thomas så ikke ut som han koste seg da han kom i mål, men Sky-rytteren synes det var moro.
MØKKETE: Geraint Thomas så ikke ut som han koste seg da han kom i mål, men Sky-rytteren synes det var moro.

Sky-rytter storkoste seg på brosteinsetappen

- Det var faktisk ganske gøy i dag, sier Geraint Thomas.

Arenberg (TV 2): Tre velt på under 24 timer satte en effektiv stopper for Chris Froomes drøm om å forsvare den gule trøyen i Tour de France. Med Froome ute av dansen rykket visekaptein Richie Porte opp som Team Skys nye leder.

Porte havnet et godt stykke bak gruppen til Vincenzo Nibali på brosteinsseksjonene, men en oppofrende Geraint Thomas sørget for at Porte fortsatt er på skuddhold i sammendraget.

I målområdet var Thomas var i godt humør tross tapet av Froome. Waliseren storkoste seg faktisk på de møkkete og såpeglatte veiene.

- For å være ærlig var det ganske moro, sier han.

13 kilometer fra mål rykket den kjøresterke waliseren - med Richie Porte på hjul - fra Alberto Contador. Selv om det var langt frem til Vincenzo Nibali var Thomas fornøyd med hvordan det utviklet seg til slutt.

- Jeg så at Contador slet litt på brosteinen på sektor tre eller fire. Jeg ba Richie om å legge seg på hjulet mitt. Vi klinte til for å se hva som skjedde. For å være ærlig koste jeg meg. Før etappen var jeg stresset, men med en gang feltet splittet seg og man kunne kjøre sin egen linje, var det ikke så stressende. Det var «awesome», faktisk moro. Å miste Froomey var ikke bra, men Richie er i god form, sier Thomas.

Han fikk ikke med seg at det var Froome som krasjet med en gang.

- Han var rett bak meg da han krasjet. Jeg hørte det og det virket ganske stygt. Etterpå hørte jeg på radioen at det var Froome. Det var ikke bra, men vi visste før etappen at vi også hadde Richie. De to hadde så og si samme posisjon i laget. Til tross for at Froome måtte bryte var den en ganske vellykket dag for laget, sier Thomas.

Mens flere av Sky-rytterne ristet på hodet og var langt nede da de ankom lagbussen like ved målområdet, var Thomas i godt humør.

- Jeg har walisisk blod. Å holde moralen oppe er viktig. Det er som da vi mistet Bradley Wiggins i 2011. Man må se det positive i situasjonen. Den gangen så vi det som en mulighet til å gå for etappeseirer, sier han.

Porte ligger ett minutt og 54 sekunder bak Nibali i sammendraget. Nå mener Thomas at Nibali er mannen å slå.

- Han er en kunstner på sykkelen. Nibali lå i en god posisjon på de to første brosteinspartiene. Da var det egentlig gjort. Er man i en gruppe på 15 eller 20 ryttere er det mye enklere å bli der. Han kjørte bra i dag. For å være ærlig trodde jeg ikke at han ville ha den gule trøyen etter i dag. Jeg tar hatten av for det han gjorde i dag, sier Thomas.