Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo politidistrikt har stengt treningsanlegget på Fornebu på grunn av helsefare, melder Politiforum.

– Vi fikk tilbakemeldinger fra folk som jobbet der om at de var kritiske til hvorvidt det var sunt å oppholde seg i byggene. De meldte om fysisk ubehag, sier hovedverneombud Gisle Pedersen i Oslo politidistrikt til TV 2.

Han reiste ut på befaring til treningsanlegget i slutten av juni, og etter befaringen skrev han et brev til politidistriktet med en klar anbefaling om å stenge det. Det gjorde politidistriktet, og fra 1. juli har det vært stengt. 

– Bygget er preget av manglende vedlikehold og renhold, sier Pedersen.

Sopp og mugg

Lokalet som har blitt brukt består blant annet av en større lagerlokale. Pedersen sier dette var fult av dueavføring, samt at deler av bygget er kraftig angrepet av sopp og mugg. Gulv og flater var fulle av støv og skitt, skittent ventilasjonsanlegg og lukt og skitt på enkelte toaletter.

– Disse lokalene har hele tiden vært midlertidige lokaler, og de har vært rimelige for Oslo politidistrikt, sier hovedverneombudet. 

Det er de operative enhetene, samt Beredskapstroppen, som har hatt øvelser i bygget. 

– Dersom de forblir stengt vil Oslopolitiet få en kjempeutfordring. De må kunne gjennomføre denne treningen. Politiet trenger hjelp til å finne nye lokaler, så alle som vet om noe som kunne være aktuelt bør ta kontakt, sier Pedersen.

– Skal rives

Økonomisjef i Oslo politidistrikt, Tor Dalen, sier til Politiforum at arbeidet med å lete etter nye lokaler er i gang. 

– Da snakker vi om et alternativ til å løse et kortsiktig problem. Med så mange politfolk som må gjennom trening, har vi et kjempeproblem hvis Fornebu stenges permanent, fortsetter han sier han til bladet.

Avtalen de hadde på Fornebu var allerede på overtid, og bygningen kan ifølge økonomisjefen bli besluttet revet når som helst.

– Dagens leiepris gjenspeiler fasilitetene, for å si det slik. Fornebu er billig for oss, og har dekket et behov. Vi er på jakt etter store, ledige lagerhaller, men det vil helt sikkert koste mer enn Fornebu. Snakker vi om et permanent, bra treningssenter, kan det bli kjempedyrt, sier Dalen.