Mercedes S-klasse i vanlig utgave - men snart kommer den også i "strech"-versjon. Og den forlengede utgaven kommer til å koste helt avsindig mye penger...
Mercedes S-klasse i vanlig utgave - men snart kommer den også i "strech"-versjon. Og den forlengede utgaven kommer til å koste helt avsindig mye penger...

Kan bli verdens dyreste

Og gjett hvilket navn som gjør "comeback"!

annonse
Laster inn forumet...

Mercedes S-klasse er luksus nok i massevis for både folk flest og direktører. Men det finnes en klasse over direktørbilene også - überluksus-klassen, der vi finner modeller som Bentley Mulsanne og Rolls Royce Phantom.

Og i denne klassen når kanskje ikke "vanlige" S-klasse helt opp. Det synes ikke Mercedes selv, i alle fall. 

Derfor har de en spesialutgave på gang. En forlenget, og enda mer overdådig variant av S-klasse kommer i løpet av året. Og den vil trolig også puste nytt liv i et helt spesielt navn.

Les også: Test Mercedes S-klasse: Verdens beste bil?

Milliontap

Det ligger nemlig an til at det skal børstes støv av det nedlagte Maybach-betegnelsen. Dette var überluksus-merket til Mercedes - og av mange ble disse bilene omtalt som verdens råeste luksusbiler.

Men de kostet også skjorta, både å produsere og selge. Selv om en del kunder faktisk punget ut, var prosjektet aldri liv laga. Etter milliontap i noen år, ble det kroken på døra i 2013.

Det ryktes imidlertid at navnet nå skal brukes i forbindelse med høyeste utstyrsnivå av den forlengede versjonen av S-klasse.

Les også: Denne har tapt seg 1,5 million kroner

Avsindig dyr

Mercedes har lang tradisjon for å kalle sine aller største og mest påkostede modeller for Pullman - det skjedde første gang tilbake på 60-tallet. Det er med andre ord Mercedes S-klasse Pullman i utstyrsnivå Maybach som ligger an til å bli årets heteste nyhet for de kvalmt velbemidlede blant oss (les: Oljesjeiker i Adu Dabi).

Prisene på dette flaket ryktes nemlig å bli av det avsindige slaget. Nyhetsbyrået Bloomberg hevder at vi snakker om vesentlig mer enn for en Rolls-Royce Phantom.

Da nærmer vi oss fort et middels nasjonalbudsjett, hvilket betyr vi må være forberedt på å måtte nyte denne bilen fra avstand. 

Les også: Sjekk hva som befinner seg under støvlaget!

Brabus får ansvaret

Pullmann skal baseres på S600 - ingen småbil det heller - og det er tuningselskapet som Mercedes har lang fortid med, Brabus, som har fått ansvaret for den nye toppmodellen.

Ifølge Automobilwoche blir Pullmann over seks meter lang, og med det lenger enn noen av de britiske konkurrentene.

For noen er ikke dette nok - men slapp av. Mercedes har planer som skal kunne tilfredsstille selv de aller mest kresne ...
For noen er ikke dette nok - men slapp av. Mercedes har planer som skal kunne tilfredsstille selv de aller mest kresne ...

Les også: Slik startet barnehageåret for Eirik (5)