Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag offentliggjorde politiet i Danmark at de hadde tatt ut tiltalte mot Nicki Bille Nielsen etter bråket i København i påsken, der han ble anklaget for å bite en politimann

– Det overrasker meg litt med tanke på den videoen av hendelsen som jeg har sett. Der ser det ikke ut som Nicki Bille gjør så mye galt, sier Mini.

Han vil ikke spekulere i om det ligger prestisje i saken for politiet i Danmark, men understreker at han har stor tiltro til politiets arbeid.

– Vet ikke hva som skjedde i politibilen
Det var i påsken at den danske angriperen havnet i politiets søkelys hjemme i København. En frustrert Bille skal ha sparket i en parkeringsautomat da en politipatrulje kjørte forbi.

Politiet skal ha stanset opp - og da utviklet det seg til å bli en scene.

Ifølge danske Ekstra Bladet skal Nicki Bille Nielsen ha blitt svært provosert - og politiet måtte bruke pepperspray mot dansken. 26-åringen ble siden tatt med i politibilen, der han skal ha bitt en politimann.

– Det man selvsagt ikke er klar over er hva som skjedde i politibilen. Det er selvsagt ikke bra om opplysningene om at han har bitt en polititjenestemann stemmer, sier Mini.

– Det som er viktig å ha i bakhodet er at han er tiltalt og ikke dømt.

Tror han kan fortsette i Rosenborg

Nicki Bille er tiltalt for brudd på paragraf 119. Et brudd på denne paragrafen kan gi alt fra bøter og opptil åtte års fengsel.

Avhengig av dommens grad tror ikke Mini at Nicki Bille Nielsen er ferdig i Rosenborg, selv om han blir dømt.

– Det er selvfølgelig skuffende for Nicki Bille Nielsen og Rosenborg at de tar ut tiltale. Da mener politiet at de har en sak og at han bør bli straffet, sier Jakobsen.

– Rosenborg har fått en forklaring som de har godtatt. De har også sett videoen, og en dom vil ikke forandre situasjonen så mye at han må sparkes, tror Mini.

Dansken har 2,5 år igjen av kontrakten med RBK.

– Nicki har en sterk sak

Nicki Billes agent, Nikola Juric, forteller til TV 2 at de tror RBK-spilleren har en sterk sak.

– Dette tar vi med ro. Nicki har en sterk sak. Politiet har ikke sett videoen vi sitter på heller.

Daglig leder i Rosenborg sier de vil avvente en eventuell dom.

– Som vi sa sist vil vi nok avvente en eventuell dom før vi gjør noe mer, sier Rosenborg-leder Tove Moe Dyrhaug.