Nicki Bille tiltalt  for vold mot politiet

Risikerer alt fra bøter til åtte års fengsel.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicki Bille Nielsen  har i flere måneder hatt en politisak hengende over seg. I dag kom beskjeden Rosenborg-profilen har fryktet.

– Han er nå blitt tiltalt, heter det i en pressemelding fra politiet i København.

For videre informasjon henvises det til anklager Pia Simons, som sier dette når TV 2 til slutt får tak i henne: 

– Vi har rapporter og beviser nok til å ta dette til retten. Vi hadde ikke tatt denne saken til retten om vi ikke trodde vi kunne få en dom. 

Har dere sett videoen av hendelsen før dere reiste tiltale?

– Det vil jeg ikke kommentere. Jeg kan ikke gå inn i detaljer om hvilke bevis som er lagt til grunne for tiltalen, svarte Simons.

TV 2 Sporten var i kontakt med Nicki Bille Nielsen angående saken i går. Da ønsket ikke RBK-stjernen å si noe om saken.

– Jeg vil bare snakke om fotballen, var beskjeden fra Bille.

Ordknapp Bille Nielsen etter dagens trening

Etter trening tok Nicki Bille seg tid til å svare på noen korte spørsmål, men ville ikke utdype så mye omkring saken. Han fortalte at han først ville kommentere saken da den var over.

– Dette er ikke noe nytt for meg. Det er selvfølgelig litt tøft, men jeg har det fint og jeg lever livet på normalt vis og tenker ikke noe særlig på det. 

Han vil ikke si når han selv fikk vite om tiltalen, men forteller at han tror rettsaken starter i oktober. 

– Jeg vil selvfølgelig ha det ferdig så fort som mulig, men slik er det og man må respektere at det er andre saker i kø før min.

Føler du at du har en god sak? 

Det har jeg ingen kommentar til.

Hva gjør dette med sesongen videre?

– Det er ikke noe forskjell, ingenting er annerledes enn det var for tre-fire uker siden.

– Vi har en sterk sak
Den oppfatningen deler RBK-spissens advokat Peter Berg.

– Tiltalen har ikke forandret på noe. Som du kanskje vet har vi også sendt en klage på politiet. Den klagen vil bli avgjort før saken går til retten, sier Berg til TV 2 Sporten.

– Har politiet sett videoen dere sitter på av pågripelsen?

– Ja, jeg har gitt videobildene til dem. Det er en del av bevisene i klagen mot dem. Men så lenge saken ikke er avgjort, ønsker jeg ikke å kommentere det ytterligere.

– Når går rettssaken?

– Det blir en avgjørelse i oktober eller november. Vi har en sterk sak, og jeg er trygg på at utfallet går i vårt favør, svarer Bille-advokaten.

Skal ha bitt politimann

Det var i påsken at den danske angriperen havnet i politiets søkelys hjemme i København. En frustrert Bille skal ha sparket i en parkeringsautomat da en politipatrulje kjørte forbi.

Politiet skal ha stanset opp - og da utviklet det seg til å bli en scene.

Ifølge danske Ekstra Bladet skal Nicki Bille Nielsen ha blitt svært provosert - og politiet måtte bruke pepperspray mot dansken. 26-åringen ble siden tatt med i politibilen, der han skal ha bitt en politimann.

TV 2 Sporten har fått tilgang til tiltalen mot RBK-spissen. Der kommer det frem at Bille Nielsen er tiltalt for ordensforstyrrelse og for å ha motsatt seg arrest og hindret polititjenestemennene å påføre ham håndjern. Ifølge tiltalen er han også tiltalt for å ha bitt en politibetjent i høyre arm under transporten til arresten i politipatruljebilen.

Nicki Bille Nielsen har selv vært sterkt uenig i situasjonen.

RBK vil avvente dom
Saken skapte voldsomt oppstyr i norsk media, og Rosenborg vurderte lenge om de skulle kvitte seg med dansken. Til slutt ble Bille tatt til nåde - på visse betingelser.

Samtidig varslet Rosenborg at de ville ta en ny vurdering på saken dersom Nicki Bille Nielsen endte med å bli dømt.

- Jeg har ikke fått med meg at han er blitt tiltalt, så vi må tenke litt på det før vi sier hva vi tenker om det. Men som vi sa sist vil vi nok avvente en eventuell dom før vi gjør noe mer, sier Rosenborg-leder Tove Moe Dyrhaug - og understreker med det at dansken fortsatt ikke er dømt.

Tar det med ro

Nicki Billes agent, Nikola Juric, forteller til TV 2 at de tror RBK-spilleren har en sterk sak. 

– Dette tar vi med ro. Nicki har en sterk sak. Politiet har ikke sett videoen vi sitter på heller.

Er du overrasket over at det ender med tiltale?

– Jeg blir ikke overrasket over noe her i livet. Politiet kan gjøre slikt, det er sånn det er. At det tas ut tiltale betyr ikke at du er skyldig. Nicki har ikke skadet noen, han har ikke stjålet fra noen, han har ikke drept noen. Alle som har sett videoen vet at han ikke gjorde noe straffbart. Når det kommer en avgjørelse skal jeg heller si mer om hva jeg synes om dette.

Risikerer fengsel

I følge Ekstra Bladet er det  § 119, vold mot offentlig tjenestemann, Nicki Bille skal ha brutt. Et brudd på denne paragrafen kan gi alt fra bøter og opptil åtte års fengsel. 

«Den, som med vold eller trussel om vold overfalder nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv, under udførelsen af tjenesten eller hvervet eller i anledning af samme, eller som på lige måde søger at hindre en sådan person i at foretage en lovlig tjenestehandling eller at tvinge ham til at foretage en tjenestehandling, straffes med bøde eller fængsel indtil 8 år.»