TIDLIGERE DØMT: Ubaydullah Hussain, talsmann for gruppen Profetens Ummah, er fra før dømt for trusler mot blant annet to journalister.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIDLIGERE DØMT: Ubaydullah Hussain, talsmann for gruppen Profetens Ummah, er fra før dømt for trusler mot blant annet to journalister.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ubaydullah Hussain tiltalt for oppfordring til drap og terror

Den profilerte islamisten nekter straffskyld, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hussain er tiltalt for flere tilfeller av oppfordring til drap, melder NRK.

Den tidligere lederen og nå talsmann for Profetens Ummah ble i februar dømt for trusler mot to journalister og en rettssakkyndig.

Ifølge NRK er Hussain tiltalt for forhold som strekker seg fra 20. januar til 3. november i fjor. Øvre strafferamme for brudd på straffelovens paragraf 147 c er seks års fengsel.

Facebook-hyllest til terror

Påtalemyndigheten mener at Hussain flere ganger har oppfordret til drap ved gjentatte ganger å ha hyllet terrorhandlinger og terrorister på Facebook i perioden 20. januar til 3. november. Blant annet har Hussain hyllet terrorhandlingene i In Amenas og Boston.

Hans forsvarer Jon Christian Elden, sier Hussain nekter straffskyld.

– Han er enig med Oslo tingrett som i fjor sa at disse ytringene ikke var straffbare i seg selv, da statsadvokaten la dem frem i trusselsaken mot ham. Det er rart at de så lenge etter tar ut tiltale for gamle uttalelser. Vi er i kjernen for ytringsfrihet i denne saken, skriver Elden i en SMS til TV 2.

Statsadvokaten er på ferie og det har ikke lyktes TV 2 å få en kommentar om tiltalen.

Dømt for trusler

Det var 7. februar i år at Ubaydullah Hussain ble dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot to journalister og en sakkyndig. 60 av disse dagene ble gjort ubetinget, og siden det ble trukket fra 53 dager for utholdt varetektsfengsling slapp Hussain fengsel etter dommen. 

Han ble også dømt for hatefulle ytringer mot jøder i Norge og for å ha prøvd å påvirke politiets arbeid.

Hussain anket ikke dommen, men nektet også da for at han hadde ment å true.

For to uker siden vakte det oppsikt da islamisten Hussain tok til orde for å stoppe homoparaden GayPride i Oslo. En facebookgruppe Hussain hadde opprettet ble senere slettet av Facebook på grunn av innholdet og ytringene i den.