Nissan Navara er snar klar som 2015-modell - og lanseres til høsten. Den nye modellen byr på høyere materialkvalitet, mer utstyr og lavere forbruk.
Nissan Navara er snar klar som 2015-modell - og lanseres til høsten. Den nye modellen byr på høyere materialkvalitet, mer utstyr og lavere forbruk.

Populær arbeidsbil blir ny - og mer eksklusiv

Denne venter mange nordmenn på.

annonse
Laster inn forumet...

Det er ikke flusst av alternativer i pick up-markedet i Norge. Men en av de som har fått et godt fotfeste er Nissan Navara.
Og akkurat som i mange andre segmenter, er det høyere premiumfølelse, komfort og mer utstyr som står på agendaen også her.
Nissan har jo allerede gitt oss crossoveren Qashqai og SUVen X-Trail – men dette er altså storebror. Arbeidskaren i Nissan-familien.

Broom har en egen seksjon for nyttekjøretøy - klikk her

Minner om seg selv

Nissan Navara 2015
Nissan Navara 2015

Designet er også mer macho enn det mer moderne og sportslige vi ser i de to andre nye modellene. I Navara er det en massiv grill, store frontlys med LED-kamper, og et ruvende panser.

Utseendemessig er det egentlig mer til felles med dagens Navara, enn likhet med de to andre nye Nissan-modellene. Men på innsiden har det skjedd ting.

Les også: Her er Norges billigste varebil

Får løft innvendig

Nissan Navara 2015
Nissan Navara 2015

Kupeen er mer personbil-aktig. Den forrige var dominert av plast, men nå heves materialkvaliteten - og i interiøret ser vi også mer av fellestrekkene med Qashqai og X-Trail.

Det er en stor touch-skjerm integrert i dashbordet, som samarbeider med en litt mindre skjerm som befinner seg i instrumenthuset.

Varebil-skillevegg: Av og til blir én centimeter ganske så drøy!

Lavere forbruk

På motorsiden er det lavere forbruk som er den viktigste nyheten. Nissan opplyser at nye Navara skal klare seg med 11 prosent mindre drivstoff enn dagens modell.

Effekten er omtrent som tidligere, du kan velge mellom 163 hk/403 nm og 190 hk/450 nm, begge basert på 2,5 liters dieselmotor.

Nissan forteller også at de skal tilby Navara med bensinmotor – også den på 2,5 liter – men har ikke sluppet ytterligere informasjon om denne foreløpig.

Norges mest solgte varebil blir mye tøffere

Kommer til høsten

Alle motoralternativene blir tilgjengelig med en sekstrinns manuell girkasse eller en syvtrinns automat.

Om du skulle klø i fingrene etter å få tak i en slik bil, må du foreløpig belage deg på å vente litt. Men ikke lenge etter sommerferien skal bilen lanseres.

Innen den tid vil vi også kunne fortelle mer om hvilket prisnivå den vil havne på.

Topp 10 varebil: Dette er de aller beste