BBC-journalist: – Cavendish vurderer søksmål mot Kristoff

Men journalisten bak intervjuet med Kristoff mener det hele bare er en «språklig misforståelse».

Det er den britiske Tour de France-journalisten Matt Slater som meldte dette via sin Twitter-konto mandag kveld.

Briten skal være sjokkert over uttalelser Kristoff har kommet med etter krasjet som sendte Cavendish ut av Tour de France lørdag.

– Mark Cavendish vurderer å gå til rettslige skritt mot Alexander Kristoff etter at nordmannen uttalte at Cav krasjet med vilje. Cav's agent Simon Bayliff sa at Manx-stjernen er sint/sjokkert over Kristoffs uttalelser, spesielt ideen om at han krasjet med vilje, skriver Slater.

– Språklig misforståelse
Før mandagens etappe kritiserte Alexander Kristoff den britiske stjernesprinteren overfor sykkelnettstedet Cyclingnews. Blant annet skal han ha sammenlignet Cavendish med fotballstjernen Luis Suárez.

– Suárez ble utestengt for å bite på fotballbanen, og for meg så det ut som Cavendish krasjet med vilje.

Stephen Farrand var skribenten bak intervjuet på Cyclingnews som Cavendish tydeligvis skal ha latt seg irritere over. Ifølge Farrand er dog hele saken ganske uproblematisk - det hele dreier seg om en misforståelse, sier han til TV 2.

– Det her er en språklig misforståelse. Det Cavendish tror er at Kristoff sier at Cavendish krasjet med vilje. Men jeg vet jo at engelsken til Kristoff ikke er helt perfekt. Det han mente å si var at Cavendish forsøkte å bevege seg slik han gjorde, ikke krasje, forteller han.

Farrand understreker at sitatene tilhører Kristoff, men at de altså ble sagt i en noe annen kontekst.

– Kristoff mente jo ikke å si ordrett det han sa - han prøvde bare å si at bevegelsen Cavendish gjorde var med vilje. Han sa også positive ting om Cavendish i det intervjuet, men de sitatene er ikke med i BBC sin sak. Kristoff mente ikke å si noe som helst vondt, så dette tror jeg vil løse seg av seg selv så fort det blir klarhet mellom Cavendish og Kristoff om hva som egentlig ble ment, fortsetter han.

– Dette er jo helt sykt
Kristoffs manager, Stein Ørn, hadde ikke kjennskap til saken da TV 2 tok kontakt med ham.

– Nei, dette vet jeg ingenting om. Det høres helt absurd ut, det høres helt sykt ut. Det var jo jeg som sa det. Men dette viser jo også hvorfor folk ikke tør å «ta» Cavendish, sier han.

TV 2 har forsøkt å få kontakt med Mark Cavendish' agent, Simon Bayliff, men han var ikke tilgjengelig for kommentar. BBCs Slater ville ikke kommentere saken ytterligere, men bekreftet at det han skrev stemte.

Nordmannen stoppet ikke med å sammenligne Omega-Pharma-rytteren med Suárez, men fortsatte å kritisere spurteren: – I 60 kilometer i timen er det virkelig farlig, og du kan skade folk, så det er ikke bra av ham. I en spurt i oppoverbakke mister du noen ganger litt kontrollen over sykkelen. Det er ikke første gang han gjør dette. Jeg håper han roer seg i framtiden. Han er en briljant spurter, men det ser ut som at han mister hodet iblant, sier Kristoff. (©NTB/TV 2)