Sykepleier fikk sparken etter å ha filmet skadet Neymar

Juan Camilo Zúñiga får derimot ingen straff for taklingen som påførte Neymar brudd i ryggen.

Neymar ble tatt til sykehuset i Fortaleza for behandling av ryggskaden han pådro seg i kampen mot Colombia.

En sykepleier benyttet anledningen til å filme Neymars dramatiske ankomst, før hun til alt overmål avsluttet videoklippet med en noe taktløs «woo-hoo», etterfulgt av et bredt glis.

Se videoklippet øverst i artikkelen!

Fikk sparken

Sykepleieren la ut videoklippet på nettet, og ettersom hun valgte å snu kamera mot slutten var det heller ikke så vanskelig å identifisere hvem synderen var.

Ifølge den brasilianske avisen Globo bekrefter sykehuset at sykepleieren nå har fått sparken.

– Alle som kommer inn på dette sykehuset er en pasient. Uavhengig av om han er Neymar, så er han fortsatt en pasient. Vi kan ikke utlevere folk på denne måten, sa Márcia Real, den ansvarlige for å ha avskjediget kvinnen.

Zúñiga får ingen straff

Juan Camilo Zúñiga fikk gjennomgå etter den beinharde taklingen, men i motsetning til sykehuset i Fortaleza har FIFA ingen intensjon om å gi noen straff. Det skriver The Guardian.

– Disiplinærkomiteen kan ikke vurdere saken med tanke på at det ikke er noe juridisk grunnlag for å kunne gjøre dette, uttaler FIFA ifølge den britiske avisen.

Det manglende grunnlaget FIFA sikter til, er at dommeren skal ha sett situasjonen og ikke vurdert det som en straffbar forseelse.

Det brasilianske fotballforbundet, som hadde klaget inn Zúñiga, fikk dermed ikke medhold i sin appell. Forbundet prøvde også å få slettet det gule kortet til Thiago Silva, men heller ikke dette fikk brasilianerne medhold i.

David Luiz kaptein i semifinalen

Dermed blir David Luiz kaptein i morgendagens semifinale.

Silvas midtstopperkollega tror ikke det blir et problem.

– Jeg er klar. Jeg er visekaptein og denne spillergruppen er veldig enkel å håndtere fordi alle har beina godt plantet på jorden. Det blir ikke en tøff jobb i det hele tatt, sier midtstopperen.