DØDE PÅ SYKEHUS: Alfredo Di Stéfano ble 88 år gammel. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
DØDE PÅ SYKEHUS: Alfredo Di Stéfano ble 88 år gammel. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET

Ronaldo hyller avdøde Alfredo Di Stéfano

Fotball-legenden døde mandag ettermiddag.

Real Madrid-legenden Alfredo Di Stéfano døde mandag ettermidag på et sykehus i Madrid, skriver den spanske avisen Sport.

Han fikk lørdag hjerteinfarkt og havnet i koma. Tilstanden til 88-åringen da ble beskrevet som alvorlig, men stabil, ifølge Real Madrids egen hjemmeside.

Di Stéfano har slitt med hjertetrøbbel i flere år, og fikk i 2005 operert inn pacemaker.

Real Madrid beskriver Alfredo Di Stéfano som den «den beste fotballspilleren noen sinne», og som en levende legende.

Fra 1953 til 1964 spilte den argentinskfødte spissen hele 510 kamper for de spanske gigantene. Han scoret utrolige 418 mål, og blir av mange fotballinteresserte sett på som like legendarisk som Pelé og Maradona.

Di Stéfano startet sin fotballkarriere i argentinske River Plate, før han to år senere signerte for den colombianske klubben Millonarios. Selv om han egentlig ønsket å spille for Barcelona, var det Real Madrid som sikret seg den målfarlige angriperen i 1953.

Hylles av Ronaldo
Nåværende Real Madrid-spiller Cristiano Ronaldo hyllet fotballikonet kort tid etter den triste nyheten. På Twitter la Ronaldo først ut et bilde av seg selv sammen med Di Stéfano, hvor han skrev at det var en trist dag for han selv, Real Madrid-supportere og for hele fotballverden.

Kort tid etter fulgte portugiseren opp med ny tweet, hvor han skrev at legender aldri dør og at minnene etter Di Stéfano vil fortsette å leve.

Med Di Stéfano på topp, lyktes Real Madrid i å bli spansk seriemester åtte ganger, i tillegg til at de vant fem Mesterliga-titler på rad fra 1956 til 1960. Det hører med til historien at Di Stéfano nettet i samtlige av de fem Mesterliga-finalene.

Di Stéfano skiftet statsborgerskap en stund etter at han flyttet til Madrid, og fikk til slutt 31 landskamper med det spanske flagget på brystet.