KLAR FOR ROMA: Ashley Cole forlater Chelsea og har signert kontrakt med AS Roma. Her avbildet sammen med klubbdirektørene Mauro Baldissoni og Italo Zanzi. Foto: AS Roma (twitter)
KLAR FOR ROMA: Ashley Cole forlater Chelsea og har signert kontrakt med AS Roma. Her avbildet sammen med klubbdirektørene Mauro Baldissoni og Italo Zanzi. Foto: AS Roma (twitter)

Ashley Cole klar for ny klubb

Veteranen har signert kontrakt med AS Roma, melder den italienske klubben mandag ettermiddag.

Ashley Cole er ferdig i Chelsea og Premier League og vender nå nesen mot Roma og Serie A. 

Venstrebacken landet tidligere i dag i Roma, og etter at en flyplassansatt i går kveld lekket et bilde av engelskmannens booking hos British Airways, ble han møtt av en horde av journalister og supportere.

Cole har signert en toårskontrakt med klubben, og ifølge Sky Italia skal lønnen ligge på rundt 19 millioner kroner i året. Roma skriver også i pressemeldingen at de har opsjon på ett års forlengelse av avtalen. 

– Ønsker en ny utfordring i karrieren

Det har ikke vært en hemmelighet at Ashley Coles åtte år lange Chelsea-opphold ville ta slutt denne sommeren.

– Jeg vurderer alternativene mine for neste sesong sammen med agenten min. Dessverre ser ikke Chelsea ut til å være blant alternativene. Nå leter jeg etter en ny utfordring i karrieren, hvor jeg forhåpentligvis kan ha det moro og vinne titler, skrev venstrebacken på twitter i slutten av mai.

Ryktene om en overgang begynte å versere i slutten av forrige uke, og lørdag meldte Sky Italia at de to partene var enige om en toårskontrakt. I dag ble altså overgangen annonsert av den italienske klubben.

Skal løse Romas venstrebackproblem

Etter mye tid på benken denne sesongen, kan den engelske veteranen nå forvente seg mye spilletid.

Venstrebacken har nemlig vært et svakt ledd hos den italienske hovedstadsklubben i flere år.

Etter John Arne Riises gode start og dårlige slutt, har ikke Roma klart å finne en trygg løsning på venstrebacken, selv om forsøkene har vært mange.

Nå satser altså italienerne på at Ashley Cole skal løse problemet.

AS Roma annonserte også en annen signering i løpet av mandagen. Tyrkiske Salih Uçan kommer på et toåriglån fra Fenerbahçe for om lag 40 millioner kroner. Roma har sikret seg opsjon på kjøp for 95 millioner kroner.