Få ting irriterer oss mer enn å finne denne under
vindusviskeren, men nå viser det seg at 1 av 10 P-bøter er feil. Foto TV2
Få ting irriterer oss mer enn å finne denne under vindusviskeren, men nå viser det seg at 1 av 10 P-bøter er feil. Foto TV2

Slik slipper du unna parkeringsboten 

Mange bøter blir skrevet ut på feil grunnlag.

annonse

Få ting irriterer oss mer enn å se de gule strimlene under vindusviskeren, der vi kjempestresset kommer løpende mot bilen.

Noen ganger virker det rett og slett som marginene bare ikke er på vår side. Nå det gjelder parkeringsbøter så er de aldri det.

To minutter for sent og strimmelen ligger der og flagrer hånlig mot oss..
Okei, bilen står litt skjevt i P-feltet - men er den virkelig utenfor? Ikke synlig billett - men den ligger jo der jo! For svarte ...

Parkeringsbot kan koste Gordon (39) 120.000 kroner

Mange bøter er feil


Historiene om en lang og svært kronglete klageadgang hos de største parkeringsselskapene er mange. Derfor tar de færreste seg bryet med å engang forsøke - men betaler og prøver å glemme hele greia så fort som mulig.


Men svært mange bøter blir gitt på feil grunnlag. Det hevder i alle fall Mattias Thollander (41) som tidligere har jobbet for Q-park. På nettstedet Politikontroller.no gir han sin sjekkliste over det du bør være obs på - før du betaler boten.


Så neste gang du finner den gule strimmelen under vindusviskeren,  bør du sjekke ut følgende følgende tips, skriver nettstedet.

Her er tipsene

Skilting:Det SKAL stå på hovedskiltet ved inngangen til den private parkeringsplassen hva som er prisen på en kontrollavgift hvis du bryter reglene på plassen. 

Merking:Du skal ikke godta bot for parkering utenfor oppstreket felt dersom hjulene har fysisk kontakt med streken. Om karosseriet stikker uten for skal ikke bety noe. 

Dårlig synlig parkeringsbillett:


1. Ta selv bilder fra flere posisjoner på utsiden av frontruta hvis du får bot for usynlig billett. Be om å få tilsendt parkeringsbetjentens bilder - det har du krav på.

2.Om vinteren er det betjenten som har ansvar for å skrape snø og is for å avdekke om billetten ER synlig. Ta bilde av gjensnøet rute hvis du får bot.


3. Sjekk alltid om bilnummeret den gule avgiftsremsa er identisk med nummeret på betjentens bilde. Bilder uten skilt er ikke gyldig bevismateriale for parkeringsselskapene.


Over tiden:Sjekk alltid tiden på de gule remsene for hvor lenge du har stått over betalt avgift. Minimum tre minutter over er i din favør. 

Parkeringsklagenemnda: Dersom du ikke får medhold i klagen på parkeringsselskapet, si fra at du tar saken videre til Parkeringsklagenemnda. Selskapene må betale 700 kroner i gebyr dersom en sak bringes inn dit. Dermed øker du sjansen til å få medhold direkte.

Kilde: politikontroller.no

 

Så ønsker vi lykke til med parkeringene og håper at bøtene uteblir. Det er det enkleste tross alt...

 En av disse fikk parkeringsbot ...