Brann-krisen: – Vi skal gjøre 95 prosent av det samme som vi har gjort

Brann tviholder på spillesystemet. Og Azar Karadas kommer om klubbene blir enige.

Les alt om fotball her!

Bergen (TV 2): Med åtte poeng på de 13 første seriekampene er Brann Tippeligaens soleklare jumbo. Poengsnittet må mer enn dobles i sesongens andre halvdel om de skal unngå nedrykk. Den ambisiøse spillestilen Rikard Norling har innført, kommer man ikke til å rokke ved.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!

Skylder på uflaks

– Vi jobber videre med våre metoder, vi må gjøre det litt bedre, det er det som gjelder og det er den strategien jeg og klubben har valgt. Nå har vi fått trent mer på dette systemet i sommer, sier Brann-treneren.

– I lengden kan vi ikke ha så mye uflaks som vi har hatt til nå. Så det snur nå, sier Kristoffer Barmen.

Han får støtte av midtstopper Jonas Grønner:

– Vi har tro på det vi holder på med. Vi skal gjøre 95 prosent av det samme som vi har gjort, sier Grønner.

– Hvis den siste fem-prosenten handler om å bli litt mer gjennombruddshissig, tror jeg det er fornuftig, mener TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst.

Artikkelen fortsetter under bildet!

– MÅ BLI MER GJENNOMBRUDDSHISSIGE: Det mener fotballekspert Ole Martin Aarst.
– MÅ BLI MER GJENNOMBRUDDSHISSIGE: Det mener fotballekspert Ole Martin Aarst.

Følg fem av søndagens seks Tippeliga-kamper i TV 2s LIVESENTER.
Rosenborg - Viking ser du på TV 2 kl. 19.00!

Blir ikke enige om Karadas-pris

Men Brann jakter også forsterkninger. TV 2 vet at Azar Karadas, Brann og Sogndal har møttes denne uken. Eidaren kan brukes som spiss og midtstopper, men Sogndal har ingen historie for å selge billig til sin storebror på Vestlandet.

Etter det TV 2 forstår er Brann villige til å betale over én million kroner for Karadas. Sogndals krav for spilleren, som skrev under på en toårskontrakt i vinter, skal ligge litt høyere enn dette.

Forhandlingene pågår ennå. Karadas er svært lysten på å bli Brann-spiller igjen. Han pendler i dag mellom Sogndal og Bergen, hvor hans kone og barn bor.

– Vi tenker på korte og langsiktige løsninger i forhold til forsterkninger. Om vi har møtt Karadas, kan jeg ikke kommentere, sier Norling.

PÅ VEI «HJEM»? Azar Karadas er aktuell for Brann-spill.
PÅ VEI «HJEM»? Azar Karadas er aktuell for Brann-spill.

– Kanskje vil det være kjærkomment med en forsterkning i det bakre leddet, selv om Brann sin økonomi er anstrengt, kan det være en gunstig investering på kort og lang sikt, sier Årst, som har tror på Norling sitt prosjekt:

– Det er små justeringer som skal til. De er et av de lagene som skaper flest sjanser, så de må bli mer effektive. Og baklengsmålene har ofte kommet etter personlig feil, sier eksperten.

Tar nedrykks-faren på alvor

Brann får muligheten til å starte sin snuoperasjon i den tøffe bortekampen mot Viking søndag. Spillerne tror ikke på degradering til 1.divisjon.

– Jeg er ganske sikker på at vi ikke rykker ned, sier Kasper Skaanes.

– Hvor reel er faren for nedrykk her, Norling?

– Vi må ta det på alvor, i og med at vi ligger der vi ligger, og det gjør vi, svarer svensken.