Nielsen raste etter seieren:
– Albuen var bevisst

Marius Høibråten kan, ifølge dansken, ha brukket både nese og arm i duellen med Rubio.

Strømsgodset 1-0 Sandnes Ulf

Seieren satt langt inne for David Nielsen og Strømsgodset, men kvarteret før slutt fikk de omsider hull på byllen.

Stortalentet Martin Ødegaard (15) dro seg inn fra venstre og fant Mounir Hamoud, som deretter banket ballen i lengste kryss. 

Seieren ble imidlertid preget av at Marius Høibråten forlot banen blodig, etter en albue fra Sandnes Ulf-spiller Rubio. 

Nielsen rasende etter albuen

Ifølge David Nielsen kan det dreie seg om et nese- og muligens armbrudd for Høibråten, og dansken var alt annet enn blid. Verken underveis i kampen, eller etterpå.

Etter situasjonen raste han mot dommerteamet, men til ingen nytte. Rubio fikk fortsette kampen.

– Ta den der! Ta den der!, ropte han til fjerdedommer før han til slutt også henvendte seg til assistentdommer på linjen.

Se situasjonen i sammendraget øverst!

Etter kampen var han ikke nådig.

– Det er helt utrolig at det ikke blir frispark der. Jeg har ikke sett den i reprise, men det trenger jeg heller ikke. Jeg har selv spilt i den posisjonen og vet hvordan duellspillet fungerer. Jeg er ikke et sekund i tvil om at den albuen var bevisst, smalt det fra Godset-trener David Nielsen i intervju med CMore etter kampen.

Dansken var fornøyd med tre poeng, men hadde forventet mer fra kampen.

– Vi har rimelig grei kontroll, men det var feriestemning på tribunen og på banen, konkluderte treneren.

– Det ble feriefotball

Det var keeper Adam Larsen Kwarasey enig i.

– Vi spiller ikke en kjempekamp i dag. Det ble litt feriefotball, og det var litt ferie på tribunen også. Det var ikke akkurat kjempetrykk her i dag, sa en noe skuffet Adam Larsen Kwarasey, som nylig returnerte til Drammen etter VM-deltakelse i Brasil. 

Målscorer Mounir Hamoud var betydelig blidere.

SEN JUBEL: Mounir Hamoud, Martin Ødegaard og David Nielsen kunne slippe jubelen løs da førstnevnte avgjorde kampen kvarteret før slutt. Foto: Scanpix
SEN JUBEL: Mounir Hamoud, Martin Ødegaard og David Nielsen kunne slippe jubelen løs da førstnevnte avgjorde kampen kvarteret før slutt. Foto: Scanpix

– Det var deilig å se den gå inn. Vi jobbet bra i dag, men fikk ikke spillet til å flyte. Uansett - det viktigste er å få en seier etter ferien, smilte matchvinneren i intervju med CMore etter kampen. 

Jevn førsteomgang

Tippeligaen åpnet butikken igjen etter VM-pausen, og til tross for påstander om feriefotball etter kampen, kunne det virke som om de to lagene var spillesugne. I løpet av de første 15 minuttene ble det nemlig skapt en rekke sjanser begge veier. Mål ble det imidlertid ikke.

Vertene slet med å etablere spillet på Sandnes Ulfs halvdel, men like før pause kunne Fossum sendt Godset i ledelsen. Et frispark fra Storflor landet på pannen til Fossum, som sendte ballen videre i stolpen og ut.

Like etter kom Sandnes Ulf kanskje enda nærmere, men etter at VM-keeper Kwarasey hadde forlatt streken på en dårlig timet utrusning, klarte ikke Furebotn å finne veien til det tomme nettet.

– Det er en jevn kamp, men jeg føler at de sjansene vi får kommer etter spill, mens sjansene de får kommer etter kontringer eller feil fra oss, poengterte keeperen til CMore ved pause, kanskje med henvisning til egen utrusning minutter før.

Hamoud gjorde slutt på ferien

Andre omgang åpnet på samme måte som den første avsluttet: med store sjanser begge vei. Først var det Steve Lennon som bommet for gjestene på tilnærmet åpent mål. Deretter havnet et innlegg fra Storbæk i tverrliggeren bak Halldórsson i Ulf-målet.

Islendingen måtte også i aksjon minutter senere - da i duell med Strømsgodsets Flamur Kastrati. Gjestenes keeper kom seirende ut av begge to situasjonene, og etterhvert begynte frustrasjonen å spre seg på tribunen.

– Nå er ferien over!, ropte en hjemmesupporter da 20 minutter gjenstod av det tettspilte oppgjøret.

Den meldingen nådde kanskje Mounir Hamoud, for kvarteret før slutt hamret han ballen rett i krysset fra kanten av sekstenmeteren. Pasningen kom fra stortalentet Martin Ødegaard (15), som dermed fortsetter å imponere i Tippeligaen. 

Like etter var Peter Kovacs nær ved å øke ledelsen, men kraftspissen for sent da han kastet seg inn på bakerste stolpe, og fikk lite annet enn et kraftig sammenstøt med stolpen ut av situasjonen.

Mer skjedde det heller ikke på Marienlyst, og Strømsgodset plukket dermed tre viktige poeng i toppen av Tippeligaen.