Her oppdager han blåhvalen som plutselig stiger opp av havet ...

Natorfotograf Dale Frink fikk sitt livs sjokk da han skjønte hva som var i ferd med å skje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dale Frink er en erfaren naturfotograf fra California, USA. Han har vært i nærkontakt med hvaler mange ganger før, men aldri slik som sist onsdag.

Se dramaet øverst!

Dette bildet knipset Dale Fink i det hvalen dukket opp ved ripa.
Dette bildet knipset Dale Fink i det hvalen dukket opp ved ripa.

– Jeg booket en hvalsafari 2. juli. Jeg var den eneste passasjeren om bord, og vi kom over en gruppe blåhvaler. Det så ut til at de dykket dypt for å spise. Vi dro derfra og kom tilbake da det så ut til at det var mer aktivitet ved overflaten, skriver Frink på sin egen blogg.

Han forteller at kapteinen forsøkte å holde god avstand. De så at hvalene kastet seg opp over overflaten, og en hval snudde brått og tok retning mot dem.

– Å herregud

– Kapteinen gjorde det hun skulle. Hun stanset båten for å se hvilken retning hvalen tok, for så å skulle bevege seg bort fra det enorme dyret.

Uheldigvis for Dale Frink og kapteinen, kom blåhvalen opp like ved båten. Sjokket i fotografens ansikt sier sitt da han skjønner hva som er i ferd med å skje.

– Å herregud, skriker han, og røsker opp kameraet i ren refleks. Få sekunder etter på velter gummibåten og Frink og kapteinen ender i sjøen.

– Jeg sa til meg selv: «Dale, redd deg selv. Men hvis du klarer å redde kameraet.. bare.. redd kameraet» sier han til TV kanalen CBS noen dager etter uhellet. 

I tillegg til det håndholdte kameraet hadde Frink montert to kameraer på båten. Det ene filmet fotografen selv da episoden utspant seg. Det andre gikk tapt da båten kantret.

– Ingen vil oppleve noe slikt

Frink og kapteinen ble reddet opp av en annen båt på hvalsafari. Han er takknemlig for å ha blitt reddet opp så fort.

– Jeg og kapteinen fikk bare noen småskader her og der. Pluss en såret stolthet, sier han. 

– Dette var et uhell. Risikoen er én til én million for at noe slikt skal skje når du er i en liten båt på havet, hevder han. 

Ingen vil oppleve noe slikt, og jeg er den første til å argumentere for at man skal holde avstand til dyrene, skriver Frink i bloggen sin.