Hollywood-trener: – Jeg blir feit av å være i Norge!

(LOS ANGELES/TV2.no) Hollywood-trener Cornelis Elander slakter det norske kostholdet og mener nordmenn er for glade i å kose seg.

Den norske Hollywood-treneren Cornelis Elander har skapt mye debatt i norsk media med sine uttalelser om kropp og trening. Nå går han hardt ut mot det norske kostholdet, som han mener er elendig.

– Jeg ønsker nå å sette litt mer fokus på det norske kostholdet. Jeg synes rett og slett det er drit dårlig, sier Cornelis til TV2 da vi møter han på stranden i Santa Monica, Los Angeles.

– Jeg blir feit av å være i Norge. Det er rett og slett pinlig.

Problemet ligger i maten vi spiser ute

Han mener derimot ikke at det er hver og enkelt sin feil, men at problemet heller ligger i restaurantbransjen i Norge og maten vi blir servert ute.

–  Når man ser på se råvarene vi har i Norge, som sikkert er mye bedre enn det vi har her i USA også, så burde ikke kostholdet vårt være så dårlig. Men restaurantbransjen har ikke fulgt opp. Vi spiser pizza, burgere, kebab og pasta. Og så drar vi på kiosken og spiser hvitt brød og dårlige baugetter, sier treneren, som blant annet har hatt ansvaret for å få Jon Arne Riise i toppform.

– Nå ser vi at over én million nordmenn er overvektige, og det er resultatet av det dårlige kostholdet vi har, sier han.

Mener treningsvanene blir bedre

Hollywoodtreneren er allikevel imponert over nordmennenes treningsvaner og mener at selv om vi er dårlige på kosthold, så har vi de siste årene blitt mye bedre når det kommer til trening.

– Jeg har merket en stor forskjell på nordmenns treningsvaner. Her i Los Angeles er folk mer avhengige av korte, effektive treningsøkter. Det er noe jeg har pratet lenge om, men som først nå har begynt å treffe Norge. Vi nordmenn liker kanskje å kose oss mer, men vi har blitt mye bedre nå på å trene hardt og riktig, sier Elander.