Cavendish innrømmer at velten var hans egen feil

Mark Cavendish måtte ha medisinsk hjelp etter krasjen på oppløpet, men tar all skyld.

HARROGATE/BERGEN (TV 2): Mark Cavendishs drøm om triumf på hjemmebane på åpningsdistansen ble knust da han krasjet i bakken bare noen få hundre meter fra mål.

Han ble fraktet til sykehus nærmest umiddelbart etter at han trillet over målstreken.

Mens hjulene rullet holdt Cavendish hånden på en måte som antydet kragebeinsbrudd, men lørdag kveld ble det klart at det ikke er snakk om noe brudd.

Selv om det ikke er brudd har Cavendish store smerter. Ifølge den offisielle hjemmesiden til Tour de France er det leddet mellom kragebeinet og skulderen som skaper trøbbel for spurteren.

Cavendish har innrømmet at fallet var hans egen skyld, og han sier han vil beklage til Simon Gerrans, Orica-rytteren gikk i bakken som følge av manøveren. Søndag morgen vil det avgjøres om Cavendish fortsetter Tour de France eller om han må bryte.

- Jeg er knust etter krasjet i dag. Det var min feil. Jeg vil personlig beklage til Simon Gerrans så fort jeg får mulighet. Jeg prøvde å finne en luke som ikke var der. Jeg ønsket å vinne i dag, og jeg følte meg sterk. Jeg kom i en flott posisjon takket være en utrolig innsats av laget mitt. Jeg beklager til fansen som kom for å heie, sier Cavendish i en pressemelding

Cavendish forlot lagbussen uten å snakke med noen bortsett fra kona Peta. Han ga lille Delilah et kyss på kinnet før han forlot målområdet i sykebil. 

– Kan skylde seg selv

Krasjen oppstod da spurteren lente seg inn mot Orica Greenedges Simon Gerrans.

TV 2s sykkeleksperter menter Cavendish i stor grad kunne skylde på seg selv. 

– Jeg synes han kan skylde på seg selv. Han lener seg så tydelig inn mot Gerrans, sa Dag Otto Lauritzen i Tour de France-studio.

– Jeg er enig med Dag Otto, og han ødelegger jo i høyeste grad for Gerrans også. Det er en merkelig manøver at han skal over der og begynne å stange med ham.

Fallet var uansett stygt.

– Det er et under at de ikke blir mer skadet, sier Lauritzen.

Hilsen fra vinneren

Marcel Kittel vant etappen, mens Alexander Kristoff ble nummer syv etter at han ble hindret av Cavendish-krasjen.

Etter kampen kom Kittel med lykkeønskninger til sin skadede rival.

– Jeg håper det går bra med ham, og jeg ser frem til å se ham i morgen, sier Kittel til TV 2.

Også Peter Sagan mener Touren vil være en attraksjon fattigere uten Cavendish - ikke minst fordi rittet starter i England.

– Det er trist om han ikke kan fortsette, men slik er Tour de France, sier Sagan til TV 2.