Higuaín sendte Argentina til semifinale

Napoli-spissen senket Belgia.

 Argentina er klare for semifinale etter at de slo Belgia 1-0 lørdag kveld.

Belgierne spilte seg til flere store muligheter, men fikk ikke ballen i mål, og klarte dermed ikke å hindre at det er Lionel Messi og lagkameratene som får gleden av å møte Nederland eller Costa Rica i semifinalen.

Gonzalo Higuaín ble dagens store helt med sin scoring etter sju minutter.

– Dette laget fortjener det. Jeg er veldig glad. Jeg scorer et mål. Det kom på et viktig tidspunkt og jeg er fornøyd. Jeg kan ikke beskrive dette laget og folket som står bak oss, sier matchvinneren.

MATCHVINNER: Gonzalo Higuaín scoret endelig i Brasil. (AP Photo/Martin Meissner)
MATCHVINNER: Gonzalo Higuaín scoret endelig i Brasil. (AP Photo/Martin Meissner)

Belgia-kaptein Vincent Kompany er fornøyd med lagets innsats i Brasil til tross for tap i kvartfinalen.

– Dette har vært et eventyr for oss. Vi har gitt alt, og det er det viktigste. Kanskje om fire år i Russland, sier han.

– Slik gjør verdens beste det
Det ble aldri noe fyrverkeri av en fotballkamp. Men i TV 2s VM-studio ville de ikke kritisere Argentina for å være kjedelige.

– De går videre, og det er det eneste som interesserer de. De vil vinne VM. Det er først og fremst Belgia som har grunn til å være skuffet. De spilte som de gjorde mot USA, men i dag møtte de noe helt annet, sier Erik Thorstvedt.

Og han får full støtte av Morten Langli.

– Vi hjemme i Norge synes sikkert det var kjedelig å se på. Men det er slik disse guttene gjør det. Med verdens beste på laget, en av verdens største fotballnasjoner - vi kan mislike det her hjemme, men jeg synes det er proft, sier han.

Higuain sende Argentina i føringen
Argentinerne fikk en drømmeåpning på kampen da Gonzalo Higuaín endelig fikk satt inn sitt første mål i mesterskapet etter bare sju minutter.

Angel di Maria mislyktes med en pasning. Men ballen gikk via Vertonghen og frem til Higuaín som på ett touch banket den i det lengste hjørnet.

Argentina var det beste laget i den første omgangen. Men da det nærmet seg halvtimen fikk likevel Belgia sin første mulighet. Kevin de Bruyne mottok ballen på rundt 25 meter. Helt stillestående fyrte han av, men ballen gikk midt på Romero som bokset den unna.

Di Maria ut med skade
Ikke lenge etter måtte Argentinas matchvinner fra åttedelsfinalen, Angel di Maria, forlate banen etter at han pådro seg en smell. Real Madrid-spilleren ble erstattet av Enzo Perez.

Byttet virket ikke å ha en negativ innvirkning på argentinerne. Fem minutter før pause ble Messi tildelt frispark like utenfor Belgias 16-meter. Barcelona-spilleren tok selv frisparket, men plasserte ballen like over målet til Belgia.

Like etter spilte Belgia seg til en stor mulighet. Et innlegg fra venstre havnet på hodet til Mirallas som stanget den like utenfor stolpen til Romero. 

Nesten Higuaín-dobbel
I andre omgang fikk Higuaín en enorm mulighet til å sette sin andre for dagen. Angriperen satte full fart mot Belgias forsvar, slo tunnel på Vincent Kompany, før han banket ballen via tverrligger og over.

Men heller ikke Belgia var ufarlige. Marouane Fellaini var nær å utligne da han etter en time fikk hodet på et innlegg og headet ballen like over.

Men til tross for noen store muligheter i slutten til begge lag ble det ikke flere scoringer. Dermed er Argentina og Lionel Messi klare for semifinale.