Palestinsk 16-åring ble brent levende

Den palestinske 16-åringen som ble funnet drept i Vest-Jerusalem, ble brent levende, ifølge obduksjonsrapporten.

BRENT LEVENDE:  Palestinske Mohammed Abu Khudair funnet drept i Jerusalem onsdag. Obduksjonen viser at han ble brent levende. FOTO: REUTERS/Ammar Awad
BRENT LEVENDE:  Palestinske Mohammed Abu Khudair funnet drept i Jerusalem onsdag. Obduksjonen viser at han ble brent levende. FOTO: REUTERS/Ammar Awad

– Den direkte dødsårsaken var brannskader som følge av ild og komplikasjonene av dette, uttalte den palestinske tjenestemannen Mohammed Al-A'wewy lørdag.

Til det palestinske nyhetsbyrået Wafa opplyser tjenestemannen at brannstøv i den dødes luftveier viser at 16-år gamle Mohammed Abu Khudair pustet inn dette mens han ble brent levende.

Obduksjonen er gjennomført av israelske leger, men også lederen for det palestinske rettsmedisinske instituttet deltok.

Drapet er trolig et hevnangrep etter at tre israelske tenåringsgutter ble funnet drept på Vestbredden mandag. 

De tre israelske tenåringsguttene som ble bortført fra den okkuperte Vestbredden 12. juni. Det har vært gjort omfattende søk etter ungdommene, som altså til slutt ble funnet drept.

Drapene på de tre vakte enorm sinne og løfter om hevn i Israel, og Netanyahu var raskt ute med å anklage Hamas for drapene. Palestinerne på sin side anklager ytterliggående israelere for å ha drept Mohammed Abu Khudair som hevn.

Mange er skadd i sammenstøt i etterkant av drapene. Statsminister Benjamin Netanahu oppfordrer på twitter til ro fra alle parter. 

 

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2