VM over for Neymar

Landslagslegen bekrefter at Brasils stjerne har pådratt seg et brudd i en ryggvirvel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

67 000 elleville tilskuere jublet etter at Brasil hadde tatt seg til semifinale i VM mot Tyskland.

Men i timene etter kampen ble glede snudd til sorg etter at det ble klart at VM er over for lagets største stjerne Neymar.

Landslagslege Rodrigo Lasmar bekrefter overfor TV Bandeirantes at Neymar har pådratt seg et brudd i den tredje ryggvirvelen i korsryggen, og kommer ikke på banen igjen i VM.

– Det er et ufarlig brudd, men det er ingen god nyhet. Han vil ikke kunne spille mer i VM, sier Lasmar ifølge UOL.

Legen sier videre at skaden ikke trenger noe kirurgisk inngrep for å leges, men at Neymar må bruke støtte de neste ukene.

– Det er veldig trist å få vite at han er ute. Vi vet hvor sterkt Neymar ønsket å gjøre det bra i VM, og at han ønsket å glede det brasilianske folk. Det er vondt å akseptere, for han er en fantastisk gutt. Men jeg tror at dersom han skulle sende en melding til oss, så ville det stå: «Få ballen fremover. Jeg vil være der den 13. med dere». Det er en grei gutt, som lærer oss noe nytt hver dag. Det har først nå gått opp for meg at han ikke kan spille på tirsdag. Hvis jeg kunne, så ville jeg både kysse og klemme ham nå, sier keeper Julio Cesar til Globo.

Neymar ble skadet i en duell med Colombias back Camilo Zuniga, som hoppet inn i ryggen på ham.

Silva må stå over semifinalen
Før det hadde de brasilianske spillerne levd opp til det enorme presset de hadde på seg.

En tidlig scoring av kaptein Thiago Silva sørget for en fantastisk åpning på kampen for brasilianerne. Og da David Luiz på firspark,  midtveis ut i andre omgang, leverte en av mesterskapets vakreste scoringer, så semifinalen ut til å være sikret.

En straffescoring fra James Rodriguez sørget likevel for spenning i sluttminuttene. Men til slutt blåste dommeren av og hjemlandet kunne slippe jubelen løs.

Et skår i gleden for Brasil er at Thiago Silva fikk sitt andre gule i mesterskapet, og han mister derfor semifinalen mot Tyskland.

– De har en god erstatter i Dante. Men de vil jo selvfølgelig ha kapteinen sin på banen i en så viktig kamp, sier Morten Langli i TV 2s VM-studio etter kampen.

Selv er Silva skeptisk til om dommerens avgjørelse var riktig.

– Dante og Henrique har ingen problemer med å erstatte meg. Det var en dum situasjon. Jeg jogget tilbake og keeperen kastet ballen mot meg, og jeg klarte ikke å komme meg unna. Jeg vet ikke om dommerens avgjørelse var rett, sier han.

– Brasil mangler noe
Til tross for seieren høstet ikke Brasil bare positive ord da kampen ble gjennomgått i TV 2s VM-studio etter kampen.

– Det er ting som mangler veldig med dette laget. De klarer å skape noe, men det er jo fordi de møter Colombia som gir dem rom. Men når Colombia skrur opp to hakk i andre omgang så sliter de igjen. De mangler noe, sier Erik Thorstvedt.

Scoring etter sju minutter
Bare sju minutter var spilt da det eksploderte for de fremmøtte på Estádio Castelão.

Brasil ble tildelt hjørnespark, og Neymar svingte ballen inn i boksen. På bakerste stolpe løp Thiago Silva seg fri fra forsvareren og satte ballen enkelt i mål med låret.

Og Brasil hadde virkelig bestemt seg for å gå ut og drepe kampen. Vertsnasjonen kjørte et høyt tempo som Colombia ikke var i stand til å holde følge med. 

Hulk viste takter
Etter 20 minutter fikk de gulkledde nok en enorm mulighet da Hulk spilte vegg med Neymar og avsluttet fra kort hold. En god redning fra Ospina sørget likevel for at Colombia slapp med skrekken.

Men Hulk, som har hadde hatt et svakt mesterskap så langt, viste helt andre takter i denne kampen, og ikke lenge etter var han farlig frempå igjen.

Marcelo fant kraftspissen med en førtifemgaraders pasning ut i boksen. Angriperen banket til fra god posisjon, men også denne gangen leverte Ospina en strålende redning.

Luiz-perle
Andre omgang begynte ikke like sjanserikt som den første. Men etter 70 minutter sørget David Luiz for å gi de fremmøtte, og ikke minst seg selv, et minne for livet. 

Brasil ble tildelt frispark og David Luiz gjorde seg klar fra rundt 30 meter. Den nysignerte PSG-spilleren banket til og ballen duppet ned i krysset. En fantastisk scoring av midtstopperen.

Men med ti minutter igjen av kampen ble det likevel litt spenning. Colombia ble korrekt tildelt straffespark. James Rodriguez gjorde ingen feil og satte inn reduseringen.

Men nærmere kom de ikke, og dermed er det colombianske VM-eventyret over for denne gang.

Falcao: – Dommeren møtte ikke opp
En som ikke var her fornøyd med det, og som la skylden på den spanske dommeren Carlos Velasco Carballo var Colombias hjemmeværende stjerne Radamel Falcao.

– Husk å ringe dommeren til neste kamp. For han møtte ikke opp i dag, skriver han på sin profil.