Hummels og Neuer storspilte da Tyskland gikk til semifinale

Stopperkjempen Mats Hummels scoret kampens eneste mål da Tyskland sendte Frankrike ut av VM.

Tyskland er klare for semifinale etter at de slo Frankrike 1-0 på Maracanã fredag kveld.

– Ingen perfekt match
Mats Hummels, som var tilbake i tyskernes startoppstilling, var banens gigant og scoret også kampens eneste mål da han stanget ballen i mål etter 12 minutter.

– Den neste drømmen er gått i oppfyllelse. Dette VM er utrolig heftig, og jeg tror ikke det stopper her. Jeg tror vi er tilbake i finalen om noen dager, sier Hummels etter kampen.

Han innrømmer likevel at laget ikke spilte noe perfekt kamp.

– Det var en tøff kamp. Vi måtte kjempe, og vi visste at de var et bra lag. Det var ikke en tur i parken, og vi spilte bra. Det var ikke en perfekt kamp, men jeg synes vi fortjente å vinne. Dersom vi fortsetter som dette så kan ting bli bra, sier han.

Frankrikes trener Didier Deschamps mente Tysklands mesterskaprutine ble en avgjørende faktor.

– Tyskland er vant til disse store kampene, og er et mer rutinert lag. Vi ble tatt tidlig på en dødball. Jeg synes at vi spilte bra fotball, men vi satte ikke sjansene våre, og Neuer hadde en veldig god kamp, sier Didier Deschamps etter kampen.

Farlige Frankrike
Det gikk sju minutter av kampen før oppgjørets første store mulighet kom. Til tross for at tyskerne hadde hatt ballen mest i innledningen, så var det Frankrike og Karim Benzema som holdt på å ta ledelsen. 

Lille Mathieu Valbuena snurret rundt med det tyske forsvaret og la inn til Benzema som med innsiden plasserte ballen like utenfor mål.

MATCHVINNER I BEGGE ENDER: Mats Hummels hindrer Karim Benzema i å sette inn utligningen.(AP Photo/Thanassis Stavrakis)
MATCHVINNER I BEGGE ENDER: Mats Hummels hindrer Karim Benzema i å sette inn utligningen.(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Hummels sendte tyskerne i ledelsen
Men akkurat i det franskmennene var i ferd med å spille seg inn i kampen smalt det fra tyskerne. 

Et nydelig frispark fra Toni Kroos endte på hodet til Hummels som knuste Raphäel Varane i luften og stanget ballen i mål.

– Det er noen fordeler med å være stor. Da må det være lov å bruke dem. Jeg er ingen lettvekter, sa Hummels om scoringen etter kampen.

Men Frankrike ga på ingen måte opp og ti minutter før pause spilte de deg til en stor mulighet. Nok en gang var det Benzema som kom til avslutning. Men Manuel Neuer viste hvorfor mange mener han er verdens beste keeper, og leverte en strålende redning.

Stormløp fra Frankrike
Frankrike fortsatte å jage utligning i andre omgang, men klarte ikke å spille seg til de store mulighetene. Varane fikk til en brukbar avslutning med hodet etter en time spilt, men Manuel Neuer hadde få problemer med å få kontroll på Real Madrid-forsvarerens forsøk.

Et kvarter før slutt fikk blåtrøyene en ny stor sjanse. Et innlegg fra høyre endte hos Benzema som vendte bort  Lahm og fyrte av. Men banens gigant Mats Hummels kastet seg inn i duellen og fikk blokkert forsøket.

Det franske presset førte også til kontringsmuligheter for Tyskland. Og med ni minutter igjen fikk Schürrle en enorm mulighet til å doble ledelsen. Men innbbytteren klarte ikke overliste Lloris.

På overtid fikk Benzema en siste stor mulighet til å sikre ekstraomganger. Men Manuel Neuer viste nok en gong hvor god han er, og reddet tyskerne.

Dermed kunne Tyskland juble for semifinaleplass der de møter vinneren av oppgjøret mellom Colombia og Brasil.

For Didier Deschamps og hans mannskap er Brasil-eventyret nå over, og fokuset må rettes mot EM på hjemmebane om to år.