Celtic vant i Deilas manager-debut

Stefan Johansen på scoringslisten da Celtic slo russisk lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtic-FC Krasnodar 3-1

Det er snart gått en måned siden Ronny Deila tok over manageransvaret i Celtic. 

Torsdag stod han for første gang på sidelinjen for den skotske storklubben da de møtte russiske FC Krasnodar i treningskamp i Østerrike.

Russerne skapte flere store muligheter, men det var likevel Celtic som til slutt kunne juble for 3-1-seier.

– Vi var noe heldige, vi møtte et bra lag. Krasnador er sterkt besatt, men jeg synes vi sto bra i 90 min, skapte en del fine sjanser, og at vi vinner er sterkt. Samtidig er vi veldig varierende i det vi gjør, sier Deila til TV 2 etter kampen.

Scoret etter ett minutt
Men nordmannen kunne ikke fått en bedre start på oppgjøret og karrieren som Celtic-sjef. Bare ett minutt var spilt da tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lüstig fant Anthony Stokes med en glimrende pasning i bakrommet. Stokes gjorde ingen feil og lobbet ballen elegant over keeper.

Men etter 17 minutter slo russerne tilbake. En støttepasning fra Kris Commons ble i stedet et perfekt gjennomspill til Krasnodars angriper som kom alene med Celtic-keeper Zaluska og scoret.

Russisk dominans
Krasnodar styrte spillet i den første omgangen. Russerne spilte seg lett gjennom Celtics midtbane og kom gjennom i bakrommet flere ganger. 

BLE PRESSET: Ikke alt gikk på skinner for Deila i debuten som Celtic-sjef. Foto: Sigve Kvamme/TV 2
BLE PRESSET: Ikke alt gikk på skinner for Deila i debuten som Celtic-sjef. Foto: Sigve Kvamme/TV 2

Etter 31 minutter fikk de en stor mulighet til å ta ledelsen. Russerne spilte nok en gang ballen i bakrommet bak Mikael Lüstig og fikk lagt inn i boksen hvor det ble avsluttet like over.

Like etter fikk de en ny mulighet. Nok en gang spilte de seg gjennom skottenes forsvar uten store problemer. Men en god redning fra Zaluska hindret russisk ledelse.

Johansen scoret
Men bare minutter før pause var det Celtic som mot spillets gang tok ledelsen. Russerne nølte i eget forsvar, og Stefan Johansen snappet ballen og satte den nede i hjørnet.

Dermed gikk Celtic noe ufortjent til pause med ledelse. Krasnodar hadde flere store muligheter til å ta ledelsen, i stedet for var det Stefan Johansen som som skottene foran.

Ronny Deilas mannskap slet defensivt, og Ronny Deila var nok neppe fornøyd med hvordan laget hans fremsto bakover under to uker før de skal ut i Mesterliga-kvalifisering.

Celtic øket ledelsen
Deila valgte å bytte ut samtlige spillere i pausen, for å få testet ut flest mulig.

Men det var uansett motstanderen som fikk omgangens første store mulighet. Bare to minutter var spilt da de headet i tverrligger.

Men så gikk Celtic i angrep. Callum McGregor fikk til en god avslutning og sørget for 3-1-ledelse.

Store Krasnodar-muligheter
Deila var tydelig opptatt av at laget hans skulle angripe. Hver gang Celtic vant ballen skrek han «forward» fra sidelinjen.

– Det var mer av det i 2. omgang, for da hadde vi et veldig ungt lag. De trenger en gal mann på sida som kan fortelle dem hva de skal gjøre, sier han.

Men Celtic fortsatte å slippe russerne til store muligheter. Men keeperinnbytter Leonardo Fasan leverte flere strålende redninger som hindret Krasnodar i å score.

I sluttminuttene fikk russerne en siste enorm mulighet. Krasnodars angriper kunne bare bredside ballen i mål, men en Celtic-forsvarer fikk feid ballen unna i grevens tid.

Dermed kunne Deila juble for seier i debutkampen som sjef for sin nye arbeidsgiver.

– Selv om det er en treningsmatch, bekymrer det litt at dere gir bort så mange sjanser med så kort tid til første mesterligakvalik?

– Vi møter et bra lag, så det er ingenting som bekymrer. Mange av sjansene gir vi fra oss fordi vi gir ballen vekk i ugunstige situasjoner. Det må vi gjøre en periode for å lære oss grunnmønsteret vi behøver, sier han.

Celtic møter Rapid Wien i neste oppgjør.