FAMILIEFAR: Mark Cavendish tok seg god tid til datteren Delilah Grace og kona Peta før torsdagens pressekonferanse.
FAMILIEFAR: Mark Cavendish tok seg god tid til datteren Delilah Grace og kona Peta før torsdagens pressekonferanse.

Cavendishs kone: – Jeg håper Mark kommer trygt frem til Paris

Peta Cavendish innrømmer at hun er engstelig.

Leeds (TV 2): Pressesalen var fylt til randen da Mark Cavendish og Omega Pharma-Quick Step-laget skulle lire av seg de siste høflighetsfrasene før Tour de France braker løs i Leeds på lørdag. 

Cavendish er en av fire briter på startstreken, men det er superspurteren fra Isle of Man hele Yorkshire håper skal innfri forventningene på 1. etappe. En smilende og fornøyd Cavendish virket svært avslappet på podiet, selv om han tidligere har uttalt at hele 2014 dreier seg om 1. etappe fra Leeds til Harrogate.

Giftet seg i fjor
Kanskje skyldes det at kona Peta Cavendish og datteren Delilah Grace fulgte pressekonferansen fra bakerste rad. Den tidligere puppemodellen og Cavendish giftet seg i september 2013. Da var for øvrig Brian Holm forlover. 

Fru Cavendish innrømmer at hun av og til er engstelig når mannen er i aksjon.

Peta Cavendish og datteren Delilah Grace.
Peta Cavendish og datteren Delilah Grace.

- Jeg bare håper han kommer trygt til Paris. Da er jeg fornøyd, sier hun til TV 2.

Det er nemlig ikke risikofritt å duellere på trange oppløp i nærmere 70 km/t. Cavendish har gått i bakken flere ganger, men Manx-missilen har en egen evne til å komme seg unna de verste veltene. 

- Jeg gleder meg til lørdag, men mest fordi Tour de France starter. Tour de France er høydepunktet i Marks sesong. Det er det han har ladet opp til, sier hun.

Familie fra Harrogate
I år er det ekstra spesielt for Cavendish. Harrogate er det nærmeste Cavendish kommer hjemmebane bortsett fra Isle of Man.

- Støtten fra Yorkshire og Leeds har vært utrolig. Moren hans er fra Harrogate. Besteforeldrene vokste opp her, men i England er det hjemmefans overalt, sier spurterens bedre halvdel.

Selv er ikke Cavendish spesielt opptatt av at målgang er i morens hjemby. I hvert fall ikke utad.

- Det er 200 ryttere på startstreken. Alle vil ha den gule trøyen, men det er medieoppmerksomhet rundt meg fordi moren min er fra Harrogate. Det gjenstår fortsatt 20 etapper etter den første. Touren slutter ikke i Harrogate, sier han.

Omega Pharma-rytteren skulle helst sett flere britiske ryttere i Tour-feltet. Foruten Chris Froome er Simon Yates og Geraint Thomas de britiske innslagene.

- I en ideell verden ville jeg likt å se flere briter på startstreken etter suksessen de siste årene. Suksessen er en av hovedgrunnene til at vi er her i Yorkshire. Jeg skulle gjerne sett David Millar og Bradley Wiggins her, ryttere som kunne vunnet etapper. Men Chris Froome er her for å forsvare den gule trøyen. Det blir utrolig for fansen, sier han.