Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fortsatt uklart hva som gikk galt da en 37 år gammel svensk mann omkom da han ble fraktet med helikopter fra Troll A-plattformen onsdag morgen.

Han fikk da et sykdomstilfelle, og ble hentet av et moderne CE225-helikopter hentet ham like etter klokken åtte på morgenen. I 600 meters høyde, på vei mot land, går noe fryktelig galt.

– En passasjer tok seg ut av maskinen under overfarten og falt i sjøen, forklarer politioverbetjent Thomas Sørensen ved Sorta, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt til TV 2.

Minnestund på arbeidsplassen

En time senere ble mannen funnet omkommet utenfor Sotra i Hordaland. I lokalene til Kaefer Energy i Stavanger, har det siste døgnet vært svært tungt.

– Vi hadde i går en samling i vår kantine, der vi hadde minnestund og fortalte om hendelsesforløpet så langt vi hadde kjennskap til, sier administrerende direktør i Kaefer Energy, Bård Bjørshol.

Politiet jobber fortsatt for å finne ut hendelsesforløpet som skjedde ombord i helikopteret.
Petroleumstilsynet, Luftfartstilsynet og fylkeslegen i Rogaland er også koblet inn i saken.

– Det er klart at med en så dramatisk og uønsket hendelse som dette, vil vi startet en tilsynsmessig oppfølging for å starte hva som har skjedd, sier fylkeslege i Rogaland, Pål Iden.

Det er plattformoperatøren, som i dette tilfelle er Statoil, som har ansvar for pasienter som fraktes i land.

Statoil har foreløpig ikke ønsket å kommentere hvordan 37-åringen kunne komme seg ut av helikopteret.

Skjønner ikke hvordan det kunne skje

Fagforbundet SAFE krever nå full granskning av saken. Leder i SAFE, Hilde Marit Rysst, sier de ikke skjønner hvordan dette kunne skje.

– Vi forventer en full granskning og en gjennomgåelse av hvordan dette kunne skje. Er det noen rutiner som man ikke har hatt på plass, eller er det rutiner som har sviktet underveis, spør Rysst.

Kan man si noe om ansvaret allerede her og nå?

– Det overordnede ansvaret er det operatør som har, det er det jo petroliumsloven som sier noe om. Utover det må man se på hendelsen for å se på dette spesielle tilfellet.