Lukaku senket hardtkjempende USA

Chelsea-spissen kom inn i ekstraomgangene og avgjorde kampen.

Også VMs siste åttedelsfinale måtte ha ekstraomganger for å kunne kåre en vinner.

Belgia valset til tider over USA, men klarte ikke å få ballen i mål iløpet av de 90 første minuttene.

Men i ekstraomgangene kom Romelu Lukaku på banen for Belgia. Og med en målgivende til Kevin De Bruyne og en vakker scoring på egenhånd, senket han amerikanernes drøm om kvartfinale.

Et perlemål av USA-innbytter Julian Green og en sluttspurt det luktet svidd av, var ikke nok til å ødelegge for belgierne som til slutt kunne juble for 2-1-seier.

– Ikke bra for hjertet

Belgias landslagssjef, Marc Wilmots, tror kampen må ha vært svært underholdende for den nøytrale tilskueren, men at den gikk hardt ut over hans personlige helse.

– Dette var ikke bra for hjertet mitt, men jeg er fornøyd nå og konsentrerer kun på neste kamp mot Argentina, sa han etter kampslutt.

– Folk sier vi ikke er et godt fotballag, men vi skapte en sjanse etter to minutter og må ha hatt minst 20 sjanser. Tom Howard hadde en fantastisk kamp. I dag så vi mye fotball fra Belgia.

– En ekstrem kamp
Jürgen Klinsmann var skuffet etter kampen, men roset samtidig innsatsen laget hans la ned.

– Det er surt for oss som taper etter en kamp på 120 minutter som ga alt til publikum. Vi hadde nok muligheter til å utligne, og til og med til å vinne den tidligere, sier han.

– Det var en kamp som etter hvert ble ekstrem, og vi er stolte over det vi gjorde. Jeg tror vi har gjort landet vårt stolt. Nå skal vi bruke litt tid på å svelge dette før vi etter hvert går videre, sier han.

Også midtbanemotor Michael Bradley var stolt over hva amerikanerne viste mot Belgia.

– Sjansene gikk begge veier. I starten av ekstraomgangene får vi et mål i mot, og så er vi sløve og får enda ett mot oss. Men vi gir aldri opp og fortsetter å kjempe og er igrunn uheldig som ikke får utligningen, sa han etter kampen.

Tim Howard sto en fantastisk kamp for amerikanerne og var en slagen mann etter at tapet var et faktum.

– Det er hjerteskjærende. Jeg tror ikke vi kunne gitt mer der ute. Det var en fantastisk fotballkamp og vi blir slått av et veldig godt lag. Men det gjør vondt, sier han.

Nær scoring etter et halvt minutt
Belgia holdt på å få en drømmeåpning på oppgjøret. 19 år gamle Divoc Origi fikk tillit til fordel for Lukaku som så langt hadde hatt et skuffende mesterskap.

Og bare 40 sekunder ut i kampen kom unggutten alene med Tim Howard bakerst hos USA. Men USAs sisteskanse kom seirende ut av duellen.

Belgia fortsatte å være best i den første omgangen. Etter 25 minutter dro de opp et fantastisk angrep med Eden Hazard i regissør-rollen. Chelsea-vingen spilte fri Jan Vertonghen som bare nesten klarte å finne Origi foran kassen.

Storspill av Howard reddet USA
Etter hvilen fortsatte belgierne å kjøre kampen. Både Dries Mertens og Origi kom til store muligheter, men klarte ikke å sette ballen i mål. Sistnevnte stanget ballen i tverrligger, men USA slapp med skrekken.

Og etter en time var Belgia nok en gang farlig frempå. Origi tok seg ned til dødlinjen på venstrekanten og fikk til et godt innlegg. Ballen traff Mertens som hælflikket den like til side for mål.

Et kvarter før full tid kom også innbytter Kevin Mirallas alene med Tim Howard. Men Everton-keeperen hadde en meget bra dag på jobben og reddet også dette forsøket fra Belgia.

På overtid kunne USA ranet til seg seieren. Wondalowski ble stående helt alene inne i Belgias 16-meter. Men avslutningen sendte han himmelhøyt over mål. Dermed gikk også denne åttedelsfinalen til ekstraomganger.

De Bruyne og Lukaku avgjørende
Belgia hadde utallige muligheter i løpet av ordinær spilletid, uten at de klarte å score. Men det tok bare to minutter av første ekstraomgang før ballen lå i noten.

Romelu Lukaku, som kom inn etter 90 minutter, markerte seg umiddelbart ved å vinne ballen og forsere oppover langs høyrekanten. Inne i boksen fant han De Bruyne som iskaldt fintet bort en forsvarsspiller før han plasserte ballen i det lengste hjørnet. 

Og Lukaku satte virkelig fart på Belgia. Helt på slutten av første ekstraomgang stormet han i angrep på ny. USA klarte ikke stoppe kraftpluggen, og Chelsea-spissen kunne banke inn dagens andre scoring.

Stortalent tente USA
USA kjempet hardt hele kampen, og ga seg ikke selv om de lå under med to mål i ekstraomgangene.

Jürgen Kllinsmann satte inn Bayern München-talentet Julian Green som bare brukte minutter på å markere seg. Michael Bradley sendte en vakker pasning inn i boksen til 19-åringen som svarte med å banke ballen i mål på helvolley.

Og det tente amerkanerne. Like etter holdt Jones på å tuppe inn utligningen, men ballen gikk hårfint utenfor.

USA presset på videre. Med sju minutter igjen på klokken leverte de hvitkledde et fantastisk innøvd frispark. Ballen endte hos en umarkert Clint Dempsey som satte ballen midt på Courtois.

Nærmere kom ikke Jürgen Klinsmanns mannskap, og dermed er det Belgia som er videre til kvartfinale hvor de skal bryne seg på Argentina.